Aktualityi-Business

White Scene na scéne so Suverenom

poradna

Firma White Scene zo Zlatých Moraviec natočila svoj ďalší videoklip raperovi s umeleckým menom „Suvereno” ku skladbe „Bláznovstvá”, ktorú produkoval český producent Millenium a v ktorom sa ako hosťujúca speváčka predstavila Lucia Molnárová. Režisérsku taktovkou držali nad videom Radoslav Moška a Filip Minár.

Príbeh sa začína v budúcnosti v roku 2060. Po prológu pokračuje dej od Suverenových školských čias, až sa scenár prehupne do dospelosti pred slovenský parlament, kde skupina rebelov zatýka gorily.

„Strihom pred parlament som chcel vyjadriť, že v dospelosti môžu bláznovstvá nadobudnúť formu rebélie, ktorú som z nevinného detského bláznenia sa povýšil na zdravú nespokojnosť s tým, kam sa uberá naša spoločnosť,“ vysvetľuje Suvereno.

Klip vyvrcholí scénou v hangári. V jeho priestoroch sa mladí ľudia ohadzujú farbami, čím symbolicky zdôraznia, že na autentickú a úprimnú radosť zo života nie je nikdy neskoro.

„V tomto prípade sme pozvali do klipu fanúšikov cez udalosť na sociálnej sieti. Podmienkou bolo iba to, aby prišli v bielom oblečení. Spontánne ohadzovanie sa farbami som zvolil kvôli tomu, aby som ukázal, ako to vyzerá, keď sa rozhodneme blázniť, týmto spôsobom vyprázdniť hlavu a nájsť dôvody prečo byť šťastní,“ doplnil s úsmevom Suvereno.

“Klip sa natáčal niekoľko dní, z toho jeden deň sa točilo v Zlatých Moravciach na Robotníckej škole, druhý deň v skladoch firmy Magma Kameň v Žitavanoch. Chceli by sme poďakovať pánovi primátorovi, taktiež pani riaditeľke tejto základnej školy, rodičom, ktorí súhlasili s účinkovaním svojich detí v našom klipe a všetkým ostatným, ktorí sa na klipe podieľali,” – netají svoju spokojnosť Radoslav.

Hoci v texte Suve rieši disharmóniu medzi rozumom a srdcom, príbeh pred kamerou poňal s dávkou humoru. Dej je chronologicky a retrospektívny, od čias detstva až po dospelosť, aby si podľa neho ľudia uvedomili čo im práve v dospelosti chýba.

„Skladba, aj videoklip sú o návrate do čias plných bezstarostných radostí. Chcel som poukázať na to, že okrem rozumu, ktorý nám velí až príliš často, je tu ešte srdce, no akoby sme na neho zabúdali. Rozhodnutia srdca sú odvážne, zatiaľ čo rozum je príliš vypočítavý a kalkulatívny a teda veľký zbabelec. Zo skladby a videa však ide vtipná atmosféra. Chcel som totiž, aby sa ľudia pri ňom dobre bavili. Mojim zámerom je vyčarovať v týchto “strašidelných” časoch na tvári úsmev,“ dodal Suvereno.

Už teraz White Scene pripravuje aj tzv. Making Of, v ktorom bude zobrazených niekoľko zákulisných informácií z natáčania videoklipu.

Klip si môžete pozrieť tu:

[hr]

Fotogaléria zo ZM škola

Fotogaléria párty v BA

[hr]

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button