AktualityPre detiSamosprávaVideo

Ďakujeme za oslavy Medzinárodného dňa detí

poradna

Veľký sviatok detí sme oslávili o týždeň neskôr, čo ale s istotou nikto zo zúčastnených neľutoval. Dôvodom časového posunu bolo nepriaznivé chladné počasie, dlhotrvajúce dažde pred prvým júnom a podmočené ihriská, ktoré by určite znamenali ďaleko menšiu účasť malých ratolestí a oveľa menej radosti ako tomu bolo v krásnu slnečnú nedeľu 9. júna 2013.

Mestské športoviská ožili spevom, smiechom, tancom, žiarili všetkými farbami a prilákali cez tisíc ľudí. Naši najmenší sa dosýta vyšantili na hradoch, šmýkačkách, trampolíne, elektrických autíčkach, kolotočoch a previezli sa na koči v záprahu koní zo Žrebčína – Topoľčianky. Nechýbali ani tradičné súťažné disciplíny pripravené Materskými škôlkami (Slnečná, Slniečko, Dúha), známe mažoretky Marty Košútovej a divadielko Jaja, ktoré si tentokrát pripravilo predstavenie s aktívnym zapojením detí do deja rozprávky. Svoju šikovnosť v tanci nám prišli predviesť dievčatá Dorotka Beňová a Andrejka Vavrisová z New Dance Company (CVČ) a tanečné detské skupiny, ktoré vznikli pod záštitou výhercu známej televíznej súťaži „Československo má talent“ – Old school brothers, fungujúce pod vedením jeho členky Niky Králikovej. Radostný ošiaľ a obrovský potlesk spôsobilo skvelé vystúpenie ich ďalšieho člena Bruisa (Miroslav Žilka). OSB so sebou prinieslo niekoľko prekvapení v podobe podpisových kartičiek a cédečiek, ktoré si mohli so sebou zaslúžene odniesť deti reagujúce na vyzvanie Reného Šurdu, za výhry v jednotlivých tanečných súťažiach na pódiu. René je rovnako súčasťou skupiny a žezla moderovania počas ich prítomnosti, sa ujal bez pochýb profesionálne.

Celým popoludním nás sprevádzal programový technik MSKŠ Wimix (Lukáš Belica), ktorý sa postaral nielen o hostí, aktuálne informácie a technickú časť, ale zapájal deti do súťaží, v ktorých boli odmenené pozornosťami sponzorov podujatia.

Okrem množstva balónov a sladkých pokušení, čo sa v tento deň rozdávali vo veľkom, prispelo v závere dňa ešte k väčšiemu potešeniu detí penové delo, ktoré podobne ako minulý rok, zožalo  najväčší úspech zo všetkého.

www.zlatemoravce.infoDovoľte, aby som v mene Vás všetkých, ktorí ste v tento deň na naše športoviská prišli a boli s podujatím tohtoročného Medzinárodného dňa detí spokojní, poďakovala primátorovi Petrovi Lednárovi, zároveň Mestu Zlaté Moravce, Mestskému stredisku kultúry a športu, materským škôlkam, účinkujúcim, predajcom, Mestskej polícii, Štátnej polícii, Dopravnej polícii, Červenému krížu (za ukážky poskytnutia prvej pomoci), kynológom, ich verným štvornohým priateľom a všetkým ostatným, ktorí sa do organizačného tímu zaradili a akokoľvek pomohli.

Najväčšie ďakujem patrí predovšetkým sponzorom, ktorí sa v tejto neľahkej dobe rozhodli túto akciu podporiť a tak našim milým detičkám urobiť radosť.

Ľubomíra Rosinská

Akciu podporili:

 sponzor


www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button