AktualityPre detiŠkoly

Pestré aktivity v Slniečku

poradna

www.zlatemoravce.info

Radostné dopoludnie v Slniečku

Ako vyčariť úsmev a radosť v očiach detí? No predsa hrou, zábavou, tancom, divadlom, hľadaním pokladu a ukážkou práce psovodov – záchranárov. To sú aktivity, ktoré si pre deti pripravili rodičia a učiteľky ku Dňu detí (1. jún). Ukážka psovodov Alfa – Rescue Nitra sa v našej materskej škole Slniečko uskutočnila 28. mája 2013 v dopoludňajších hodinách. Počasie nám prialo, takže nič nebránilo psíkom ukázať svoje majstrovstvo, ktoré sa naučili pod vedením skúsených psovodov – záchranárov. Deti privítala za všetkých členov Janka Vagová a zároveň predstavila ďalších členov so psíkmi. Každý psík pozdravil deti tak, že dvakrát zaštekal a tým si od nich vyslúžil potlesk. Nasledovala ukážka z toho, čo všetko psíkovia dokážu, ako vedia reagovať na pokyny, či hľadať nezvestného a označiť miesto štekaním.

Členovia OZ Alfa Rescue vytvorili stanovištia, kde si mali deti možnosť vyskúšať zlaňovanie, základy prvej pomoci, ale aj hru so psíkmi, lezenie tunelom, hry s loptou a hľadanie obojkov rôznych farieb. Popri týchto aktivitách členovia OZ Alfa Rescue odpovedali na zvedavé otázky nádejných „psovodov“ a „záchranárov“.

Touto cestou by sme chceli poďakovať všetkým z OZ Alfa Rescue – vedúcemu Jozefovi Vagovi, členom Ľubošovi Belákovi, Editke Belákovej, Janke Vagovej, Aničke Bahorecovej, Karin Kurucovej, Richardovi Budayovi, Tomášovi Vagovi, Tomášovi Fendiakovi, Adamovi Vagovi, Jurajovi Bezuškovi a za sprostredkovanie predsedovi RZ pri MŠ na Kalinčiakovej ul. v Zlatých Moravciach MVDr. Martinovi Verešovi.

Kolektív MŠ na Kalinčiakovej ulici

[nggallery id=422]

[hr]

Deň otvorených dverí u hasičov

V máji (4. 5.) mal sviatok Florián, patrón hasičov. Pri tejto príležitosti nás hasiči 2. mája pozvali na návštevu. Čakali nás hasičské autá s plošinou, oblečenie v prípade výjazdu hasičov a záchranársky čln. Hasiči nám predviedli, čo dokážu s technikou pri záchranných prácach a pri dopravnej nehode. Umožnili deťom manipulovať so striekačkou a dali im možnosť sledovať hasičov – záchranárov, ako pomáhajú pri nehodách. A tak sa sen každého chlapca splnil a z našich detí sa na chvíľu stali malí hasiči. Ďakujeme celému Hasičskému a záchranárskemu zboru v Zlatých Moravciach za pozvanie a za zaujímavý zážitok. Tešíme sa na ďalšiu  spoluprácu a návštevu na budúci rok. Želáme všetkým záchranárom veľa šťastia v ich  práci a čo najmenej zásahov.

 [nggallery id=423]

Máj v Slniečku

V krásny a slnečný utorok 30. apríla 2013 sa v našej MŠ – Slniečko uskutočnilo stavanie Mája. Je to už tradícia, na ktorú sa tešia nielen deti, ale aj celý personál škôlky. Prípravy na tento deň začali už skôr. Predškoláci folklórneho súboru ,, Slniečko” si pod vedením učiteliek pripravili ľudové pásmo ,,Sadíme my máje”. Naše milé upratovačky uvili veniec na Máj a deti ho ozdobili farebnými stuhami. Keď bolo všetko pripravené, všetky deti z MŠ sa spoločne stretli na priestranstve a za harmonikového doprovodu si zaspievali, zatancovali a zahrali jarné hry.

,,Chlapci, nože, pomáhajte, nech tým pekným dievkam Máj posadíme,” po týchto slovách sa chlapci so spevom odobrali k bráne, kde za pomoci uja školníka posadili Máj. Na záver si všetci spoločne zatancovali. Z očí detí žiarila radosť, šťastie a veselosť.

Kolektív škôlky Slniečko

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button