AktualityOznamy

Nové Denné centrum pre ľudí so zdravotným postihnutím

poradna

Občianske združenie Terra Bona prevádzkuje od mája 2013 chránenú dielňu s podporou Mesta Zlaté Moravce. V chránenej dielni pracuje 8 ľudí so zdravotným postihnutím.

Od novembra 2013 Terra Bona otvára vďaka finančnej podpore od Nadácie Granvia „Denné centrum“ pre ľudí so zdravotným postihnutím.

V dnešnej dobe je obdivuhodné, že ešte medzi nami existujú ľudia, ktorí vďaka svojej nezištnosti a veľkému srdiečku nachádzajú v sebe silu, empatiu a sociálne cítenie ku všetkým, ktorí sa nedokážu  kvôli svojmu handicapu do spoločnosti za súčasných ťažkých podmienok sami plnohodnotne zaradiť.

Jedným z nich je aj riaditeľka zariadenia Mgr. Gabriela Rakovská, ktorá svoje iniciatívy zhrnula slovami: „Terra Bona znamená „dobrá pôda.“ Robím to preto, lebo verím, že pomôžeme ľuďom, ktorí si to zaslúžia, ktorí to potrebujú a že naše Denné centrum bude živnou pôdou predovšetkým pre tých, ktorí chcú vyjsť zo svojej samoty a hľadať tak možnosti pre svoj pracovný, ale aj osobný rast, napriek svojmu zdravotnému postihnutiu.“

V Zlatých Moravciach bude Denné centrum (Duklianska 4, ZM) poskytovať tieto služby:

  • Poradenstvo pri psychických ťažkostiach a iných problémoc
  • Možnosť vyhľadávania informácií cez počítač a zlepšovanie počítačových zručností
  • Možnosť absolvovať skupinový psychoterapeutický program
  • Možnosť pracovať na svojom osobnom a pracovnom rozvoji
  • Získať možnosť zamestnať sa v chránenej dielni

Bližšie informácie na tel. čísle: 0911 041 654, www.terrabona.sk

Ľ. Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button