Aktuality

Obnova turistického chodníka

poradna

Dňa 15. augusta 2013 oslovila spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. primátora mesta Zlaté Moravce Petra Lednára na zapojenie sa do projektu, ktorý umožní získať jednotlivcom spomedzi obyvateľov finančné prostriedky na uskutočnenie nápadov, ktoré sami navrhnú a ktoré prispejú k zlepšeniu života v meste.

Spoločnosť na projekt upozornila Mesto ešte pred verejným vyhlásením projektu z dôvodu, aby zistila prostredníctvom primátorov a starostov obcí zo západného Slovenska, aké oblasti považujú za dôležité na ich riešenie a aká je ich skúsenosť s aktívnosťou zapájania obyvateľov do prác, ktoré zlepšujú život okolo nás.

Po zvážení primátora, ktorý navrhol ako jednu z možností obnoviť turistický chodník, bol vypracovaním projektu oslovený Ľudovít Chládek, ktorý je aktívnym členom Turistickému klubu v Zlatých Moravciach.

Kto získa finančnú podporu spoločnosti Topvar, a.s. sa rozhodovalo vo verejnom hlasovaní občanov prostredníctvom internetu na webovom portály www.topvar.sk a aj vďaka mestskému informačnému portálu www.zlatemoravce.info cez sociálnu sieť facebook bol 15. novembra 2013 projekt vyhodnotený ako najúspešnejší.

Spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. venuje v rámci kampane „Prilož Topvar k dielu“ 1 cent z každej predanej fľaše alebo plechovky piva Topvar vo vybraných prevádzkach v septembri a októbri. „Na malé veľké hrdinské činy aktívnych ľudí venujeme 6 663 €. Všetky návrhy a nápady nás veľmi potešili. Ukázalo sa, že je stále dostatok ľudí, ktorí majú záujem zlepšovať život okolo seba,“ uviedla Naďa Kasalová, brand manažérka značky Topvar.

O podporených projektoch rozhodlo celkovo 6 097 unikátnych hlasov, vďaka ktorým bude financovaných sedem najzaujímavejších projektov, v blízkej budúcnosti zrealizovaných v Golianove, Nitre, Petrovej Vsi, Prievidzi, Trenčíne, Topolčanoch a v Zlatých Moravciach.

Podľa vypracovaného projektu sa v našom meste obnoví turistický chodník, osadí jedenásť informačných tabúľ a zrekonštruuje sa nevyužívaná telefónna búdka na dizajnovo atraktívny informačný mobiliár. Autori projektu chcú zároveň vydať informačnú brožúru s fotografiami, mapou a s popisným textom o turistických zaujímavostiach v Zlatých Moravciach a regióne Horného Požitavia.

Náučný turistický chodník využívajú občania Zlatých Moraviec a rovnako aj turisti a návštevníci zo zahraničia. Projekt má poskytnúť najkompletnejšie údaje o kultúrnych pamiatkach, parkoch, cintoríne a historickej Kalvárii mesta Zlaté Moravce. Spoločnosťou Pivovary Topvar, a.s. bol podporený sumou 997 €.

Ľ. Rosinskátopvar_copy


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button