Chyzerovce

Chyzerovce zaplavili farebné masky

poradna

Rôzne vekové kategórie rozprávkových bytostí, filmových, ako aj bežným životom inšpirovaných postáv, sa zbehli v Chyzerovciach na tradičný karneval, ktorý organizovalo OZ „Chyzerovce“. Pozvanie prijali aj členovia Slovenského zväzu zdravotne postihnutých – rodič, dieťa, mládež a dospelí, vrátane predsedníčky Júlie Búryovej. Karneval sa konal 8. februára v Kultúrnom dome v Chyzerovciach a po jeho otvorení sa na túto parádu prišiel pozrieť aj primátor Peter Lednár.

Rodičia boli právom hrdí na svoje deti, ktoré sa dychtivo a s úsmevom zapájali do hier, súťaží, spevu, či tancovania. Súťažilo sa o najlepšieho „nafukovača“ balónov, v najrýchlejšom pití gumidžúsu, na lyžiciach si pri zdolávaní kratšej dráhy masky museli ustrážiť pingpongové loptičky. Tancu vládol známy stoličkový tanec, pričom dospelí aj deti ani na chvíľu nezaváhali byť súčasťou vláčiku, ktorý musel zdolať na svojej ceste prekážku, čo sa všetkým aj podarilo. Pri každej novej úlohe asistovali a zároveň rozdávali sladké maškrty šašo spolu s Červenou čiapočkou Karkulkou v podaní Márie Ďurčekovej a Simony Poliakovej. Pestré popoludnie plné radosti, hravosti a príjemnej nálady zavŕšilo vyhodnotením najlepších masiek (1. Snehulienka a sedem trpaslíkov, 2. ježibaba, 3. horár) a najlepších tanečníkov (1. nindža, 2. nindža 2, 3. lienka). Pokračovaním neskoršieho popoludnia bola diskotéka, na ktorej sa do víru tanca mohli zapojiť všetky prítomné, krásne masky bez rozdielu. Pre prítomných bolo počas celého karnevalu pripravené chutné občerstvenie, ktoré po toľkom tancovaní a šantení padlo veľmi vhod. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k hladkému priebehu akcie. Už teraz sa tešíme, aké masky zaplavia Chyzerovce na fašiangovom karnevale na budúci rok.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button