ChyzerovceVideo

Rozlúčka s “BASOU” v Chyzerovciach (videoreportáž)

poradna

Chyzerovčania pochovali basu

Prvý deň v mesiaci marec a zároveň posledný deň fašiangového obdobia v Chyzerovciach odštartoval pôstne obdobie, v ktorom sa podľa tradícií našich starých mám pripravujeme na Veľkú noc bez slávností sprevádzaných veselou muzikou.

Pochováva sa basa, ktorá sa symbolicky vždy spájala s fašiangovým obdobím, sprevádzaným zabíjačkami, ľudovými zábavami, neskoršie s plesmi a karnevalmi. Popolcovou (škaredou) stredou sa toto veselé obdobie končí a začína 40 – dňový pôst.

O program sa celým svojim srdcom a zodpovedným prístupom postarali všetky chyzerovecké súbory Street Lup, Lupienok, Trnky, Chyzerovčanka a rada dobrovoľníkov, ktorých z roka na rok pribúda. Ich presvedčivé herecké výkony nijak nezaostávajú za speváckymi a tanečnými a dosahujú už takmer profesionálnu úroveň.

„Myslím si, že vďaka super koordinácií všetkých účinkujúcich, ktorí sa vedeli dohodnúť na všetkých detailoch, nemal program vôbec žiadnu chybičku krásy,“ vyjadril sa predseda Občianskeho združenia Chyzerovce Ján Drahoš. Jeho poďakovanie patrí predovšetkým Marike Ďurčekovej, jej sestrám, Simone Poliakovej, Chyzerovčanke, členom združenia a všetkým ostatným, ktorí nie sú v súboroch, ani v združení a predviedli kopec dobrej práce, ktorej výsledkom boli úsmevy na tvárach divákov a potlesk, ktorý stál za to.

Ľ. Rosinská


www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button