PrílepyVideo

Veselé Fašiangy v Prílepoch

poradna

Rozlúčka Prílepčanov s fašiangovým obdobím

Občianske združenie Kolovrátok pripravilo v nedeľu 2. marca o pol štvrtej v Kultúrnom dome v Prílepoch rozlúčkové fašiangové popoludnie.

„Spojili sme sa s niekoľkými dobrými ľuďmi, aby sme vám mohli spríjemniť Fašiangy a tak zachovať a oživiť starodávne tradície. Do nášho kultúrneho programu prispeli naši najmenší umelci z Materskej škôlky v Prílepoch, starší žiaci a najväčším prekvapením pre prítomných bol toho času už náš občan, superstárista Peter Bažík. Náš súbor si pripravil scénku „Drotár“, ktorej autorom je môj manžel Jozef Vencel,“ prezradila Irena Vencelová.

Ako sa na poriadnu dedinku patrí, nechýbalo pochovanie basy, ktorá bola predzvesťou nasledujúcich tichých pôstnych dní. „Teraz sa trošku na 40 dní stíšime, aby sme v lete mohli pokračovať ďalej, aj s novými pesničkami,“ dodala pani Vencelová.

Poďakovanie za skvelý program patrí všetkým, ktorí k nemu svojim výkonom prispeli, ale predovšetkým zaslúžene manželom Vencelovým, ktorých láskavé a úprimné srdiečka dokážu počas kultúrnych akcií a pravidelných stretnutí pri nácvikoch zlepiť Prílepčanov v jedno a vďaka ktorým  sa nenúteným spôsobom naše slovenské kultúrne dedičstvo posúva o pokolenie ďalej.

Ľubomíra Rosinská


fasiangy_prilepy

 


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button