Školy

„Zachráňme žaby…“

poradna

Na podnet pani Eleny Škulovej – dobrovoľnej iniciátorky záchrany žiab, sa dňa 21. marca 2014 žiaci 3.A a 4.B triedy zo ZŠ Mojmírova v Zlatých Moravciach podieľali na záchrane žiab pri vodnej nádrži v Jelenci. V jarnom období dochádza k tiahnutiu žiab – ich presunu z miest zimovísk k vodnému prostrediu, aby tu došlo k rozmnožovaniu. V mnohých prípadoch medzi zimoviskom a jazerom prechádza dopravná komunikácia, ktorá je pre migrujúce žaby životu nebezpečná. Na ochranu týchto živočíchov sa používajú zábrany, ktoré sa rozmiestňujú popri cestách. Takto tomu je aj v Jelenci. „Zachytené“ žaby je však nutné vyzbierať a bezpečne preniesť do vody.

A tu prichádzajú naši žiaci, aby rukami do vedierok zbierali menšie, či väčšie ropuchy. Podarilo sa nám ich bezpečne preniesť až 119. Žiaci mali z akcie obrovský zážitok – veď vidieť, či dotknúť sa žaby – je oveľa viac, ako o nej len počúvať v škole…

PaedDr. Veronika Trungelová

učiteľka biológie

zaby

facebook
facebook


 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button