Prílepy

Čaj o piatej v Prílepoch na tému…

poradna

V sérii stretnutí s primátorom Petrom Lednárom sa pokračovalo aj posledný marcový víkend. V nedeľu sa stretli všetci milovníci umenia, dobrej nálady a pohody na Čaji o piatej s maliarom Mariánom Lavom v Prílepoch. Pán Lavo s veľkým zanietením, doplnením o vtipné príhody a informáciami zo začiatkov a zákulisia tvorby, odprezentoval svoje diela, ktorých časť bola vystavená priamo v kultúrnom dome. Nikto, kto sa stretnutia zúčastnil, nebol o nič ochudobnený a nevystavené diela, ktoré vzišli z jeho tvorivých rúk, boli pripravené na pozretie formou projekcie. Tandemovo ho informáciami dopĺňala pani manželka. Primátor Peter Lednár prezradil, že jeden z vystavených obrazov, nachádzajúci sa v štádiu posledného dotvárania, bude o nejaký čas visieť v obradnej sále Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach. Darovaný obraz sa zrodil podľa jeho autora náhodou pri jeho večerných potulkách mestom. Zachytáva pohľad na budovu MSKŠ v krásnej súhre večerného svetla a tieňov. S uchlipkávaním čaju zo šálky, maškrtením pripravených sladkostí a vyčerpaním všetkých otázok od prítomných smerom k hosťovi, sa stretnutie blížilo k jeho koncu. Povestným zvončekom, naznačujúcim ukončenie stretnutia, bolo skvelé vystúpenie domáceho, speváckeho súboru Kolovrátok, ktorý si pripravil jednu pieseň priamo a tematicky ušitú pre pána Lava, kde hlavným aktérom textu bol ako inak, než maliar. Za návštevu a zasvätenie do tajov a zákutí jeho maliarskej duše poďakovala spolu s primátorom poverená riaditeľka MSKŠ Simona Holubová.

Ak máte záujem pozrieť si obrazy z dielne Mariána Lava, prípadne sa o ňom dozvedieť niečo viac, navštívte stránku: www.lavom.sk

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button