AktualityŠkoly

Úspechy Strednej odbornej školy polytechnickej I.

poradna

Autoopravár Junior Castrol 2014

Súťaž Autoopravár Junior Castrol 2014 začala v Strednej odbornej škole polytechnickej v Zlatých Moravciach 11. 2. 2014 on-line testami a pokračovala 18. 3. 2014 praktickou časťou. Cieľom súťaže je propagácia remesla, najmä medzi širokou verejnosťou a prepojenie zamestnávateľov so školami.

Do finále súťaže sa prebojovalo 49 škôl z celého Slovenska. Z 1 276 registrovaných žiakov sa testovania zúčastnilo 1 085. Každá škola dostala zoznam tém, ktoré boli obsiahnuté v testoch pre všetky kategórie (mechanik a elektrikár /lakovník / karosár). Žiaci sa spolu so svojimi majstrami a pedagógmi pripravovali na on-line testovanie. Testy pozostávali z teoretickej časti – žiaci museli v priebehu 60 minút zodpovedať na 60 otázok zameraných na teóriu a z poznávacej časti, ktorá trvala max. 30 minút a jej cieľom bolo rozpoznať, čo predstavujú jednotlivé obrázky, alebo na aké účely sa daný produkt (komponent) používa.

Z našej školy sa súťaže zúčastnili všetci prihlásení žiaci. Každá škola od organizátora súťaže dostala aj zadanie pre praktickú úlohu. Naši majstri odborného výcviku zorganizovali praktickú časť súťaže pre žiakov vo forme komplexných úloh, ktoré boli následne vyhodnotené.

Z jednej školy mohli postúpiť maximálne traja súťažiaci z každej kategórie – 3 mechanici a elektrikári, 3 karosári, 3 lakovníci.

Súťažiaci zabojujú o postup do celoslovenského finále  v oblastnom kole v 8 mestách, a to Bratislava, Trnava, Nové Zámky, Bánovce nad Bebravou, Martin, Banská Bystrica, Košice a Prešov.  Oblastné kolo sa uskutočnilo opäť formou on-line testovania. Naši žiaci sa zúčastnili oblastného kola v SOŠ v Nových Zámkoch dňa 25. 3. 2014. Ich umiestnenie bolo nasledovné: Filip Mišovič 2. miesto so 74 bodmi, Mário Tóth 12. miesto so 49 bodmi a Marek Rác na 13 mieste so 46 bodmi. Na celoslovenskú súťaž žiaľ nepostúpili.

Druhé miesto v medzinárodnej súťaži „Murár 2014“

V dni 2.- 4. apríla 2014 sa v SOŠ v Nitre uskutočnil 21. ročník medzinárodnej súťaže praktických zručností a odborných vedomostí v učebnom odbore murár s názvom “Murár 2014”, ktorej sa už po  piatykrát zúčastnila aj Stredná odborná škola polytechnická. Súťažilo sa v praktickej a teoretickej časti. V kategórii družstiev obsadili 2.miesto žiaci II.A triedy odboru murár – Dávid Bobok a Dávid Bošanský. Súťaže sa zúčastnilo 19 družstiev zo Slovenska, Česka a Maďarska. Súťaž sponzorsky podporili firmy: Wienerberger Slovenské tehelne Zlaté Moravce a Baumit Slovensko.

Žiaci našej školy postúpili do 2. kola súťaže, ktoré sa uskutoční na výstavisku Agrokomplex Nitra počas výstavy „Mladý tvorca“ v dňoch 29. – 30.4.2014. Dve najlepšie slovenské družstvá postúpia do česko-slovenského finále, ktoré sa uskutoční v septembri 2014 v Prahe.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button