AktualityPrílepy

Deň matiek v Zlatých Moravciach a Prílepoch

poradna

Z príležitosti Dňa matiek sa v divadelnej sále MSKŠ dňa 11. mája usporiadala slávnosť, na ktorej uvítal hostí moderátor Lukáš Belica a zároveň k príhovoru vyzval primátora mesta Zlaté Moravce Ing. Petra Lednára, CSc. V prvom rade srdečne privítal slovami „Milé ženy, milé matky,“na slávnostnom stretnutí všetky nositeľky pomenovania mama. „Musím povedať, že vám skutočne nikdy nechýba energia, úsmev na perách a najmä láska v srdci, a to aj pri plnení najťažších úloh v súkromnom, pracovnom a spoločenskom živote,“ opísal slovami poslanie matky Peter Lednár. „Zvládate povinnosti ženy, matky, vychovávateľky i citovej bytosti, kedykoľvek pripravenej riešiť všetky úskalia, ktoré nám prináša náš život,“ vyzdvihol ďalej ich usilovnosť. „Zároveň nechávam voľne plynúť program, ktorý sme pre vás pripravili,“ adresoval ďalšie slová primátor všetkým prítomným mamám, mamičkám a mamulienkam.

Súčasťou veselého a dynamického programu bolo vystúpenie heligonkársko – speváckeho dua Romanky Ďučekovej a Lukáša Kouřila s Marekom Ďurčekom a chytľavá tanečná choreografia Dianky Dvořákovej v prevedení tanečnej skupiny Street Lup z Chyzeroviec. Najmenšie deti navštevujúce materské školy na Kalinčiakovej a Štúrovej ulici a na Žitavskom nábreží predviedli pod drobnohľadom svojich učiteliek sústredené a milé vystúpenia plné ľudových tancov, básničiek a spevu. Každý detský úsmev a výkon patril mamičkám, ktoré si zaslúžia našu pozornosť, úctu a v neposlednom rade veľkú lásku. Príjemné popoludnie venované prioritne matkám uzavrela  speváckym vystúpením Adriana Mrázová.

„Dnešná nedeľa je sviatkom všetkých matiek na celom svete,“ zdôraznila moderátorka Barbora Studená ako prísľub príjemne strávených chvíľ pri programe, ktorý pripravili srdeční Prílepčania. Oficiálneho zahájenia sa slovne ujal pred pásmom programu poslanec Mestského zastupiteľstva Ivan Hritz a primátor Peter Lednár. Priateľské stretnutie svojím vystúpením otvorili deti z Materskej školy v Prílepoch pod vedením riaditeľky Zuzany Šalingovej a učiteľky Evy Benčekovej. Deti krásne spievali, tancovali, recitovali a dokonca nás vďaka scénke Domček, domček, kto v tebe býva vtiahli do rozprávkovej ríše plnej hravých zvieratiek. Folklórny súbor Kolovrátok prišiel do srdiečok radosť vlievať a kto vedel a chcel, mohol s nimi spievať. Priniesli pekné slovenské pesničky pre všetky mamy, mamky, mamičky. Svojimi vystúpeniami, vrátane moderného tanca dvoch kamarátov, prispeli spod krídiel Mgr. Kristíny Švecovej deti zo základných škôl. Rezké ukončenie popoludnia prebehlo vďaka Kolovrátku.

„Dovoľte mi, aby som sa vám aj ja v mene vedenia mesta Zlaté Moravce z celého srdca poďakoval a zaželal vám veľa zdravia a šťastia,“ znel a znie odkaz Petra Lednára každej jednej matke. Všetky matky boli na znak úprimnej vďaky obdarované farebným kvetom.

Srdečné poďakovanie patrí všetkým deťom, ktoré svoje vystúpenia zvládli bravúrne a samozrejme pani učiteľkám a každému, kto priložil ruku k dielu a tým prispel k oslnivému Dňu matiek v Zlatých Moravciach a v Prílepoch.

M. Petrovičová


facebook
facebook

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button