Aktuality

Nový multifunkčný nakladač

poradna

Mesto Zlaté Moravce v zastúpení primátorom Ing. Petrom Lednárom, CSc. a riaditeľom Mestského podniku Technické služby Branislavom Vargom, prevzalo 30. apríla 2014 od zástupcu dodávateľskej firmy Hydrex, s.r.o. Ivana Migaľa do užívania multifunkčný nakladač.

Dňa 23. mája 2013 schválila Správna rada Recyklačného fondu na svojom zasadnutí žiadosť Mesta Zlaté Moravce o finančný príspevok cez projekt „Zberný dvor – Mesto Zlaté Moravce a mikroregión Tríbečsko.“ Schválená dotácia vo výške 32 300 € bola určená na nákup zberných nádob na separovaný zber a multifunkčného nakladača.

Vzhľadom k tomu, že obstarávacia cena nakladača prostredníctvom elektronickej aukcie bola stanovená na 47 700 € a finančné prostriedky z dotácie Recyklačného fondu na jeho zakúpenie boli 26 600 €, muselo sa Mesto na spolufinancovaní podieľať vo výške 21 100 €.

Zakúpilo sa 30 ks zberných nádob s objemom 1100 l, ktoré boli Mestu dodané ešte minulý rok, 10. a 11. decembra 2013 (výsledok výberového konania na nákup – 6 696 €, schválená dotácia Recyklačného fondu – 5 700 €, spoluúčasť Mesta – 996 €).

recyklacny_fond

Mesto má nové zberné nádoby

Uvedené vylepšenie technickej vybavenosti mesta určeného na separovaný zber zrýchli nielen činnosť spojenú so separáciou, ale kvalitatívne zvýši množstvo vytriedeného odpadu pre ďalšie zhodnotenie, čo bude mať priamy vplyv aj na množstvá odpadu, ktoré bude schopné mesto Zlaté Moravce vyseparovať a prispieť k zvýšeniu podielu separácie v celej SR.

spracovala Ľubomíra Rosinská

informácie poskytol Ing. Miroslav Košút, vedúci Oddelenia projektov a propagácie mesta


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button