AktualityKultúra

Výstava bonsajov a fotografií

poradna

Nitriansky samosprávny kraj a Ponitrianske múzeum v Nitre usporiadali dňa 22. júna 2014 v pobočke Mestského múzea v Zlatých Moravciach otvorenie výstavy Bonsai manželov Džundových z Topoľčianok. Súčasťou výstavy sú fotografie profesionálneho fotografa Pavla Čepčeka BEST FOTO Zlaté Moravce zo Žitavian pod názvom Momenty.

Počas troch dní sa návštevníci výstavy Bonsai zoznámili s pestovateľskými úspechmi Ing. Juraja Džundu a jeho manželky Ing. Anny Džundovej, ktorí sa desiatky rokov zaoberajú umením tvarovania okrasných rastlín. K najobdivovanejším vystavujúcim rastlinám, ktoré pripomínajú staré stromy v prírode, patrili najmä cyprušteky hrachonosné, borievka obyčajná, borovica hustokvetá, javor dlaňovitolistý, borovica horská, ibištek a ďalšie. Autori bonsajov sa predstavili aj niektorými exemplármi okrasných rastlín, ktoré získali ocenenia na medzinárodných výstavách Bonsai Slovakia.

Po úspešnej výstave Momenty v Leviciach sa Pavol Čepček predstavuje prierezom svojej fotografickej tvorby v priestoroch múzea v Zlatých Moravciach. Z jeho tvorby tu nájdeme mnohé fotografie ocenené na súťažných výstavách. Za pozornosť stojí 1. miesto Euroobčan  – hviezda Európy, Čestné uznanie FIAP Bardaf Bardejov a 1. miesto Environment.

Pavol Čepček – keďže život sa skladá z momentov, zachytáva momenty, ktoré ma zaujali a sú mojou kronikou prežitého a videného. Nezameriavam sa len na jeden žáner, ale fotografujem, čo ma zaujme. Sú to portréty, krajinky, reportáže, cestovateľské momentky zo Slovenska, Benátok, Škótska a Francúzska.

Výstava fotografií potrvá do 30. júna 2014.

   Anton Kaiser


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button