AktualityPozvánky

TRADIČNÉ VIANOCE

poradna

Vôňu ihličia a medovníkov, pečenie pupáčkov, spievanie kolied, rozprávanie o vianočných tradíciách môžete s nami zažiť v pondelok 8.12.2014 o 8.30 h vo vianočnej tvorivej dielni v pobočke Ponitrianskeho múzea v Nitre – Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach. Súčasťou tvorivej dielne bude výstava Tradičné Vianoce, ktorá bude otvorená do 23.12.2014..

V pondelok 8.12.2014 sa v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach začína vianočné obdobie. Vo vianočnej tvorivej dielni, ktorá začne o 8.30 h ukáže pani Pechová ako sa pečú pupáčky, ktoré bude možné i ochutnať. Pod vedením pani Tomajkovej si deti vyskúšajú pečenie betlehema z medovníkového cesta, ktorý vyzdobia podľa svojich predstáv. Vystavený medovníkový betlehem bude možné obdivovať do konca trvania výstavy. Vianočnú atmosféru spríjemní folklórny súbor Chyzerovčanka, s ktorým si budete môcť zaspievať koledy. O vianočných tradíciách porozpráva pán Štefan Doskoč a pani Kudrejová.

Počas vianočnej tvorivej dielne bude otvorená výstava Tradičné Vianoce, v ktorej bude vystavená ukážka tradičného vianočného stromčeka, stolovania našich predkov, medovníky, betlehem nielen z dreva, ale i medovníkového cesta, paličkovaná čipka, ľudová výšivka, ale i drevorezba pána Vaňa s vianočným motívom. Výstava potrvá do 23.12.2014.

www.zlatemoravce.info


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button