Aktuality

Pár slov od Petra Lednára

poradna

Vážení občania!

Dovoľte mi, aby som sa Vám ešte poslednýkrát prihovoril z pozície primátora mesta Zlaté Moravce. Skôr, než odídem, rád by som upozornil na veľmi dôležitý fakt. Veľa kandidátov si postavilo svoju kampaň na klamstvách, skreslených faktoch a na “spaľovni” plastov. V tomto smere chcem všetkých znovu ubezpečiť, že iba moje rokovania, námietky, kroky, vyjadrenia a postoje viedli k zastaveniu projektu „Zhodnocovanie plastov“ a bol by som statočne a čestne dohliadal ďalšie štyri roky na to, aby sa ľudia, ktorí tu žijú, cítili bezpečne aj naďalej. Ešte stále je potrebné dať pozor na pokus o žiadosť k vydaniu stavebného povolenia a na realizáciu zmeny Územného plánu mesta, ktorý som ako štatutárny zástupca Mesta Zlaté Moravce v poslednej chvíli pozastavil a zhotoviteľovi vypovedal zmluvu kvôli nezmyselnému konaniu v jeho spracovaní, v nesúlade so zámerom Mesta, ako aj mňa a Vás, občanov.

V poslednom čase som dostával množstvo otázok, či niečo spätne ľutujem a keby som mal možnosť niečo zmeniť a inak sa rozhodnúť, čo by to bolo.

Nie, neľutujem nič. Som presvedčený, že som pre naše mesto urobil maximum a že som sa v danej chvíli rozhodol vždy správne. Samozrejme, že som nebol sám, ale bol som obklopený skvelými ľuďmi, s ktorými sme plnili moje ciele a plány za ťažkých okolností a s ktorými sme hľadali najlepšie riešenia, pokiaľ sa nejaké problémy vyskytli. Viete, všetci si myslia, že primátorovanie je vlastniť čarovný prútik, ktorým sa plnia sny.

Občania si zvolili a pýtať sa prečo takto a nie inak, je podľa mňa nezmysel. Z celého srdca prajem pani Ostrihoňovej veľa úspechov, trpezlivosti a dôveryhodných ľudí okolo nej, pretože post primátora v Zlatých Moravciach si vyžaduje oveľa väčšiu zodpovednosť, silu a nadhľad, než si všetci myslia.

Veľa sa vykrikuje, čo všetko zlé sa v poslednom období udialo. Nič nie je len čierne a biele. Všetko má svoje dôvody a veľakrát nie je všetko tak, ako sa javí navonok. Som presvedčený, že je za mnou veľmi veľa práce a že si ľudia ešte veľakrát spomenú na to, čo bolo pekné a pre toto mesto prínosom. Aj keď je všeobecne známe, že na sto dobrých vecí sa rýchlo zabúda a jeden nezdar si každý navždy zapamätá.

Verím, že si občania nášho mesta zvolili do vedenia tých najsprávnejších ľudí a som rád, že sa obohatilo o nehu žien, šikovnosť, rozhľadenosť a energickosť mladých zástupcov. Dúfam, že budú nachádzať spoločnú reč pre rovnaké ciele so vzájomným porozumením a všetkým prajem veľa úspechov a múdrych rozhodnutí.

Milí priatelia!

Keďže sú Vianoce, z hĺbka svojej duše Vám prajem, aby ste ich prežili v pokoji, radosti a aby boli rovnako pre všetkých plné porozumenia, zdravia a lásky, v kruhu Vašich najbližších.

Nadovšetko si vážim príležitosť, že som mohol byť primátorom mesta Zlaté Moravce a som vďačný, že som mal možnosť spoznať toľkých ľudí a byť súčasťou toľkých životov.

S úctou Peter Lednár


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button