Aktualityprojekty

Aktivity Terénnej sociálnej práce

poradna

Terénna sociálna práca je projekt, ktorý za pomoci mesta Zlaté Moravce, Európskeho sociálneho fondu a implementačnej agentúry pre Operačný program Zamestnanosť a sociálna inklúzia pomáha sociálne slabším a marginalizovaným rodinám. Cieľom projektu je postupné zlepšovanie životnej situácie sociálne slabších rodín a integrácia marginalizovaných skupín obyvateľov do majoritnej spoločnosti.

Pod činnosti Terénnej sociálnej práce patrí, okrem iných, aj komunikácia s klientmi priamo v teréne, či samotné mapovanie terénu. Týmto spôsobom sa predchádza vzniku akútnych a krízových situácií.

V rámci mapovania terénu a zhodnotenia situácie vzišiel zo strany Terénnej sociálnej práce impulz na priame riešenie otázky znečistenia dvorov a okolitého priestranstva, ako aj pohybu psov na Chyzeroveckej ulici mestskej časti Chyzerovce.

Z aktívnej spolupráce oslovených strán, teda Mestskej polície, Občianskej hliadky, Technických služieb mesta, Útulku v Zlatých Moravciach v prepojení na Združenie za práva zvierat (zzpz.sk) a majiteľa pozemkov, sa vo štvrtok 29. januára predpoludním uskutočnilo stretnutie zamerané na eliminovanie predmetu tejto otázky.

Výsledkom bolo pristavenie dvoch veľkoobjemových kontajnerov (uhradených majiteľom pozemkov) určených na upratovanie a čistenie priestorov a so spoluprácou a ochotou občanov, ktorých sa problematika týka, bolo odchytených desať psov. Tieto, po splnení náležitých krokov, budú vykastrované a zaočkované vrátené späť svojim majiteľom.

socialna_praca_loga

Aj touto cestou sa chce za Terénnu sociálnu prácu v Zlatých Moravciach Bc. Zuzana Blaháková poďakovať všetkým zainteresovaným stranám za pomoc a hladký priebeh akcie.

Rovnako v priebehu mesiaca január pomohla Terénna sociálna práca v úzkej spolupráci s „Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny. Úradom práce sociálnych vecí a rodiny Nitra“ – pracovisko Zlaté Moravce trom sociálne slabším rodinám, ktorým odovzdala humanitno-finančné sponzorské dary.

V prípade, že chcete pomôcť aj vy,  môžete tak urobiť:

  • – Terénna sociálna práca pôsobí v Zlatých Moravciach na Slnečnej ulici č. 2, kontakt: 0917 098 048, email: terennasocialnapraca@gmail.com
  • – Útulok Zlaté Moravce prevádzkujú Záhradnícke služby mesta Zlaté Moravce, nájdete ho na adrese Robotnícka ulica č.1, Zlaté Moravce, kontakt: 0949 642 682, 0918 325 228

Spracovala M. Petrovičová

Informácie poskytla Bc. Zuzana Blaháková


[wysija_form id=”3″]
logo_email-600x330



obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button