AktualitySamospráva

Energetické zhodnocovanie plastov – zámer pokračuje

poradna

Dňa 6.2.2015 sme sa na MsÚ zúčastnili na stretnutí vedenia mesta Zlaté Moravce s pánom Ing. Alojzom Senárikom, konateľom firmy WFF Drevotes, s.r.o., na ktoré pozvala primátorka mesta všetkých členov Komisie pre výstavbu, územné plánovanie a životné prostredie, (ostatní členovia sa z dôvodu pracovnej vyťaženosti nemohli zúčastniť, takže komisiu som zastupovala sama). Na stretnutí boli prítomné aj pracovníčky mesta Zlaté Moravce, p. Ing. Uhlárová a pani Križanová. Rada by som Vás poinformovala o priebehu a obsahu stretnutia, keďže sa to týka nás všetkých.

Pre objasnenie pán Ing. Senárik je konateľom firmy, ktorá zastrešuje v našom meste investičný zámer Energetické zhodnocovanie plastov Zlaté Moravce.

Na stretnutí oboznamoval pani primátorku a pána prednostu so základnými údajmi týkajúcim sa zámeru zhodnocovania plastov, dôraz kládol na „Vyjadrenie k investičnému zámeru“, ktoré podpísal bývalý primátor mesta v roku 2011 a 2013, kde sa píše, že „Navrhovaný investičný zámer nie je v rozpore s územným plánom mesta Zlaté Moravce“.

Hovoril o dezinformačnej kampani proti tomuto zámeru, o tom ako ho členovia petičného výboru nechceli počúvať, atď. Ja ako jeden z iniciátorov petície rozhodne nesúhlasím s jeho argumentami.

Najdôležitejšia informácia, ktorá zo stretnutia vyplynula je, že firma WFF Drevotes pokračuje a trvá na realizácii uvedeného zámeru v našom meste (nedá mi nedoplniť napriek zásadnému nesúhlasu obyvateľov mesta, napriek petícii, ktorú podpísalo vyše 11 000 obyvateľov mesta a okolitých obcí.

Podľa informácií p. Ing. Senárika počítajú so zmenou vstupnej suroviny namiesto „vytriedeného zmesového odpadu z Talianska“ komunálny odpad z okolitých skládok!!!

Primátorka mesta, Ing. Serafína Ostrihoňová na tomto stretnutí viackrát zdôraznila a upozornila na to, že plasty z Talianska, resp. vytriedený zmesový odpad z Talianska a celej Európskej únie sa bude dovážať do Zlatých Moraviec len cez jej mŕtvolu. Rovnako nesúhlasí ani so spaľovaním komunálneho odpadu z okolitých skládok v našom meste.

Dávame do pozornosti, že stále platí to, čo sme ako členovia Občianskeho združenia Život pre Moravecko po celý minulý rok zdôrazňovali „Nič nie je zastavené, nič nie je ukončené, prebieha proces EIA o posudzovaní vplyvov na ŽP, čakáme na správu o hodnotení, ktorú má vypracovať investor a tiež na verejné prerokovanie navrhovanej činnosti, musíme s snažiť využiť všetky zákonné možnosti a termíny proti schváleniu a následnej realizácii zámeru v meste“.

Chráňme si zdravie a životné prostredie! Ide o nás a naše deti!

MVDr. Marta Balážová, poslankyňa MsZ, predseda OZ Život pre Moravecko

Ing. Miroslav Šlosár, prednosta Mestského úradu v Zlatých Moravciach


[wysija_form id=”3″]


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button