Aktuality

Pri TIKU nájdete druhú búdku na knihy

poradna

V meste Zlaté Moravce pribudla druhá knižná búdka, ktorá sa nachádza pri Turistickej informačnej kancelárii na Námestí Hrdinov.

Pod nápad sa opäť podpísalo Občianske združenie ZMena, ktorého iniciatívu podporilo aj Mesto Zlaté Moravce. Rozšírenie projektu sa zrealizovalo na podnet veľkej obľuby Zlatomoravčanov, ako spätnej väzby na osadenú knižnú búdku v júli, pri Kostole Tešiteľov. Táto nová má však dvojaké využitie. Okrem kníh slúži aj ako miesto, kde ľudia môžu darovať nepotrebné konzervy pre psí útulok v Zlatých Moravciach.

Knižnica má slúžiť miestnym obyvateľom ako zdroj kníh, ktoré si môžu zobrať na prečítanie a neskôr ich do knižnice vrátiť alebo vymeniť za inú, vlastnú knihu. Zároveň má tento projekt podporiť vytvorenie nových väzieb a možných priateľstiev v susedskej komunite. Ľudia, ktorí počas dňa nepracujú (mamičky, dôchodcovia, nezamestnaní a zdravotne ťažko postihnutí), si môžu v období od jari do jesene zájsť na prechádzku a nájsť  v knižnici zaujímavé čítanie, s ktorým si vyplnia svoj voľný čas. V knihách si čitatelia môžu nechávať odkazy, diskutovať o projekte a odporúčaných tituloch.

„Mesto nám vyšlo v ústrety a poskytlo pre búdku priestor. Chcel by som poďakovať za spoluprácu, zvlásť Marekovi Horvátovi, ktorý nám pomohol proces realizácie urýchliť,“ vyjadril sa za Občianske združenie ZMena Michal Cimmermann.

spracovala Ľ. Rosinská

Informácie poskytol poslanec MsZ Michal Cimmermann


[wysija_form id=”3″]
logo_email-600x330


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button