AktualityPrílepy

Prílepský karneval hýril pestrosťou

poradna

Pódium kultúrneho domu v Prílepoch si v nedeľu 1. februára ako prví podmanili dvaja farebne oblečení šašovia. Nezaháľali ani chvíľu a vtipným spôsobom otvorili už 2. ročník Karnevalu v Prílepoch. Svojich úloh sa zhostili výborne a jeden z nich nám prezradil, ako sa vlastne v Prílepoch ocitol: „Ráno, keď som si sladko spal, tak niekto na oblok zaklopal. Posol kráľa rozprávkara ma navštívil. Vraj, vstávaj, spachtoš, zaraz hneď a utekaj do Prílep. Karneval sa tam dnes koná a ty im budeš robiť moderátora,“ odznel veršovaný príbeh.

V rámci ich vstupu privítali medzi sebou deti – masky, rodičov a hostí – primátorku mesta Zlaté Moravce Ing. Serafínu Ostrihoňovú, riaditeľku MSKŠ Simonu Holubovú, poslanca Ing. Mareka Holuba a bývalého poslanca Ivana Hritza. Privítaní boli, samozrejme, aj členovia speváckeho súboru Kolovrátok.

Primátorka vo svojich slovách prejavila veľkú radosť z toho, že popoludnie mohla stráviť v spoločnosti Prílepčanov a detí oblečených v nádherných maskách. Sladkým a potešujúcim prekvapením boli cukríky, ktoré rozdávala malým aj veľkým, ako aj darované kalendáre. „Keby mi pripadla úloha, že mám vyhodnotiť masku na 1., 2. alebo 3. mieste, priznám sa, že to by bola pre mňa najťažšia úloha, lebo pre mňa ste všetci na prvom mieste,“ ukončila  svoj príhovor primátorka.

Všetky prítomné masky hneď na to vkročili do pripraveného sveta hádaniek, básničiek, spevu a samozrejme, tanca, do ktorého hral DJ ujo Jožko Vencel. Alebo to bol pirát? Aby sa všetci mohli dosýta pokochať každou maskou zvlášť, tieto boli individuálne predstavované na pódiu, kde sme sa dozvedeli nielen to, akú masku stvárňujú, ale aj to, kto sa za ňou v skutočnosti ukrýva. Každá maska, ktorá sa predstavila, bola obdarovaná a potešená sladkou maškrtou a menším darčekom, ktoré im s úsmevom na perách odovzdávala primátorka. Po osviežujúcom posilnení sa pripraveným občerstvením došlo k rozprúdeniu kola súťaží. Súťaživosť je prirodzená a tak každý vydal zo seba maximum, cieľom však bola zábava a o tom, že sa naozaj bavili všetci, svedčil miestnosťou sa nesúci smiech a chichot. Tam to však zďaleka nekončilo. Prílepský karneval pokračoval v zábave, tanci a svoje predviedol aj spevácky súbor Kolovrátok.

Za organizáciou tejto hladko prebiehajúcej, milej a radostne očakávanej akcie sa ukrývala Materská škola v Prílepoch v spolupráci so speváckym súborom Kolovrátok.

M. Petrovičová


facebook
facebook


[wysija_form id=”3″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button