AktualityKultúraOznamy

VANSOVEJ LOMNIČKA

poradna

Ak sa chcete zúčastniť a zaradiť medzi súťažiacich určite neváhajte a jednoducho tak urobte!

Základná organizácia Únie žien Slovenska v Zlatých Moravciach Vás oslovuje pri príležitosti organizovania 48. ročníka okresnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy dievčat a žien – VANSOVEJ LOMNIČKA, ktoré sa uskutoční 26. februára (štvrtok) o 10.00 h v Mestskej knižnici (ZŠ Robotnícka ul.).

Súťaž je určená pre všetky dievčatá a ženy z okresu Zlaté Moravce, ktoré majú vzťah k slovu ako ku kultúrnej a umeleckej hodnote. Prispieva k vyhľadávaniu talentovaných a nadaných recitátoriek a vytvára priestor na ich úspešnú prezentáciu na kultúrnych podujatiach.

Je potrebné, aby sa záujemkyne a teda súťažiace prihlásili u Anny Kiššovej – tel. č. 0915 059 084. Vašou účasťou prispejete k úspešnému priebehu okresnej súťaže v danej kategórii.

Organizátori: Okresná organizácia Únie žien Slovenska v Zlatých Moravciach, Mestské stredisko kultúry a športu, Mesto zlaté Moravce.

Poslaním súťaže je podporovať rozvoj umeleckého prednesu poézie a prózy dievčat a žien na Slovensku a vytvárať tak priestor na ich umeleckú sebarealizáciu. Zároveň pestovať vzťah k umeleckému slovu, tak ako sa o to celý život snažila spisovateľka Terézia Vansová, ktorej meno súťaž nesie.

Obsahové zameranie nie je určené, bude hodnotená objavnosť textov a úroveň umeleckého prednesu. Výber textov je vecou vlastného rozhodnutia.

Podmienky súťaže: Súťaž je viacstupňová, môžu sa jej zúčastniť všetky dievčatá, ženy – všetkých vekových kategórií, študentky od 16 rokov, mladé ženy, pracujúce ženy, matky aj dôchodkyne – neprofesionálne recitátorky, ktoré majú záujem o umelecký prednes. Ženy začínajú súťažiť v okresnom kole. Z okresného kola postupujú do krajskej súťaže súťažiace z 1. miesta každej kategórie. Časový limit pri prednese poézie je 3-6 minút, pri prednese prózy max. 8 minút.

Kategórie: Súťaž prebieha v 2 kategóriách – I. kategória: poézia a próza od 16 do 25 rokov, II. kategória : poézia a próza nad 25 rokov.

Odborná porota má najmenej troch členov. V rámci súťaže uskutoční hodnotiaci seminár so súťažiacimi.

Ocenenie: V každej kategórii budú ocenené tri recitátorky.

Zároveň ste pozvaní stráviť s nami príjemné a kultúrne predpoludnie.

Anna Kiššová

Únia žien Slovenska Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button