Aktualityprojekty

„DO PRÁCE NA BICYKLI“

poradna

Národná kampaň pre podporu environmentálnych druhov dopravy v našich mestách.

Zapojte sa spolu s nami do celoslovenskej súťaži, ktorú vyhlásilo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR!

„Cieľom súťaže je motivovať ľudí, aby čo najviac využívali bicykel ako každodennú formu dopravy do zamestnania.

Pre primátorky a primátorov je vytvorená príležitosť aj takýmto spôsobom prispieť k zlepšovaniu zdravia obyvateľov, k zníženiu podielu individuálnej automobilovej dopravy v meste, a následne aj k zvýšeniu kvality života v ňom,“ povedal národný cyklokoordinátor z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Peter Klučka. Ako dodáva, malé mestá sa vôbec nemusia báť, že v konkurencii veľkých miest nebudú mať šancu. Najazdené kilometre sa totiž prepočítajú na počet obyvateľov.

Súťaž je zastrešená stránkou www.dopracenabicykli.eu, kde sa budú môcť registrovať tímy z celého Slovenska a svoje údaje zadávať online.

„Presun evidencie súťaže na vlastnú webovú stránku je obrovským krokom vpred. Nielenže uľahčí prácu pri registrácii a evidencii najazdených kilometrov, ale súťažiaci si budú môcť porovnávať svoje výsledky s inými tímami v meste alebo v rámci Slovenska. Uvidia tiež, koľko CO2 svojimi cestami do práce a z práce ušetrili v porovnaní s cestou autom,“ uviedla jedna z organizátorov súťaže Andrea Štulajterová z Občianskej cykloiniciatívy Banská Bystrica.

Pred rokom sa do súťaže zapojilo takmer 500 tímov z 30 miest a viac.

Organizácie, spoločnosti, združenia, školy, škôlky, podporte túto skvelú myšlienku a prihláste svoje 2 – 4 členné tímy do súťaže prostredníctvom miestneho koordinátota súťaže!

Termín prihlasovania tímov je u koordinátora do 17. apríla 2015. Samotná súťaž bude prebiehať v čase od 1. mája do 31. mája 2015.

Kontakt: paluskova.eva@zlatemoravce.eu 037/6923944 (MsÚ – Oddelenie projektov a propagácie mesta)

Bližšie informácie o súťaži: www.dopracenabicykli.eu


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button