AktualityPrílepy

Kytica piesní a básní venovaná prílepským mamičkám

poradna

Síce v predstihu, ale o to srdečnejšie a s veľkou láskou pre všetky mamičky a staré mamy, malí i veľkí pripravili v Prílepoch oslavu ku Dňu matiek. V kultúrnom dome všetky ženy – matky a hostí v nedeľu 3. mája privítala Irena Vencelová s prianím, aby sa všetci dobre cítili a z tohto dňa si odniesli iba pekné spomienky. Vďaka peknému kultúrnemu programu to inak ani nebolo.

Túto milú a úctivú slávnosť oficiálne zahájil poslanec Ing. Marek Holub. Jeho slová iba podčiarkli dôležitosť, náročnosť a hlavne krásu poslania každej matky. „Drahé mamy, nie je nič váženejšie, ako byť matkou. Všetky matky určite potvrdia, že byť mamou je niečo nádherné, napĺňajúce, radostné, zároveň aj zodpovedné, veľakrát aj náročné, niekedy bolestné. Všetci to vieme, pre každého je jeho matka tou najdôležitejšou osobou na svete. Matka je ten človek, ktorého náruč sme pociťovali ako prvú. Bolo to jej objatie, jej pohladenie, čo sme pociťovali od prvých dní nášho života.“ Ako sám povedal, mama si zaslúži našu úctu, lásku a to, aby sme sa starali o jej šťastie. Deň matiek je práve tá príležitosť, kde si môžeme toto všetko pripomenúť, aby sme na to v bežiacom kolobehu života nezabúdali.

„Prajem teda všetko dobré všetkým mamičkám, mladým mamičkám, aby si užívali radosti so svojimi detičkami a taktiež mamkám skoršie narodeným, aby im ich deti prinášali viac radostí ako starostí,“ týmito slovami uzavrel svoj príhovor M. Holub.

Vystúpenie otvorili básničkami a spevom deti z MŠ v Prílepoch, ktoré sa pripravovali pod vedením riaditeľky Zuzany Šalingovej a pani učiteľky Márie Karchaníkovej. Svojím pásmom pokračovali žiaci základných škôl. Celá slávnosť bola okorenená vtipnou divadelnou scénkou s názvom „PYTAČKY“. Deti poctivo nacvičovali pod vedením Kristíny Švecovej tance, ktoré, ako aj všetko ostatné, zožali medzi prítomnými veľký úspech. Svoje tanečné umenie predviedli aj dve dievčatá z tanečnej skupiny Piruett.

Na záver stretnutia si pódium už tradične podmanil domáci spevácky súbor Kolovrátok, ktorý každého, ako čerešničku na torte, dostal do obrátok. Nechýbali ani sladké a výborné zákusky, či voňavý pohár vínka, ním sa pripíjalo na zdravie všetkým ženám, ktorým bola táto milá akcia venovaná.

Mamky z tohto príjemného stretnutia odchádzali s kvetom a papierovým kvietkom pripraveným najmenšími deťmi na znak vďaky, úcty a lásky za všetko, čo svojim deťom počas života odovzdávajú a poskytujú.

Všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na prípravách, patrí veľké a úprimné poďakovanie.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button