AktualityŠkoly

„Mojmírka“ oslavuje päťdesiatku

poradna

Pred 50 rokmi vyrástla v Zlatých Moravciach na Mojmírovej ulici nová budova Základnej školy. Jej brána sa pre prvých žiakov otvorila 1. septembra 1964. To znamená, že tento školský rok 2014/2015 sa nesie v duchu jej okrúhlych narodenín, ktoré si pripomíname pri každej príležitosti v rámci jej akcií a všetkých podujatí.

V minulom roku sa riaditeľkou Základnej školy „Mojmírka“ stala Vierka Striešková. V rámci celoročných osláv si škola pre svojich žiakov, ich rodičov a všetkých, ktorí ju milujú, pripravila takmer dvojhodinový kultúrny program. V jeho úvode zaznelo milé a srdečné privítanie riaditeľky, ktorá samotný program moderovala a zároveň poďakovala nielen všetkým prítomným hosťom, ktorí jej pozvanie na túto slávnosť prijali, ale predovšetkým pedagógom, žiakom, ich rodičom a sponzorom za to, že toto krásne tohtoročné jubileum môžeme všetci spoločne osláviť.

Básne, piesne, tance, scénky k sviatku všetkých mamičiek, vyčarovali na mnohých tvárach divákov úprimné úsmevy prezrádzajúce radosť a spokojnosť z príjemne strávenej chvíle, so štipkou hrdosti rodičov pri pohľade na ich vystupujúce, šikovné ratolesti.

Súčasťou slávnostného podvečera boli rozdané sladké maškrty v podobe domácich koláčov od šikovných učiteliek a špeciálne vyrobené oblátky k tejto výnimočnej udalosti.

Na záver programu sa riaditeľka školy rozlúčila z pódia s prianím, aby škola existovala čo najdlhšie a slovami, ktoré sú už známym sloganom školy: „Spoločne to zvládneme!“

Prianie škole od primátorky mesta Zlaté Moravce Serafíny Ostrihoňovej:

„Milí priatelia, aj mňa vychovala “Mojmírka”. V tejto Základnej škole som vyrástla nielen ja,ale aj môj syn, Milanko. Vďaka nej máme obaja krásne spomienky na detstvo v školských laviciach a dala nám tie najpevnejšie základy do ďalšieho štúdia a života, aké každý z nás vo veku žiaka potrebuje. Keďže je môjmu srdcu veľmi blízka, dovoľte mi, aby som s láskou poďakovala všetkým pedagógom, ktorí v nej za celú históriu pôsobili a vďaka ktorým je dnes na Slovensku a vo svete veľa významných osobností zviditeľňujúcich naše mesto v rôznych smeroch.

Čo popriať škole, ktorá v tomto školskom roku oslavuje krásne 50. výročie? Nech funguje s podporou nás, všetkých, čo najdlhšie. Nech sa do nej všetci jej žiaci a zamestnanci s radosťou dennodenne ponáhľajú. Nech na ňu všetci, ktorí ju ukončia, spomínajú s takou láskou ako ja. Z úprimného srdca jej prajem tých najlepších učiteľov, najšikovnejších žiakov, najvernejších priateľov a najspokojnejších rodičov. Ďakujem Bohu, že som mohla byť jej súčasťou a je mi veľkou cťou, že jej môžem k jej krásnemu jubileu priať všetko najlepšie z pozície primátorky mesta Zlaté Moravce.“

Ľ. Rosinská

50


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button