AktualityŠkoly

„Dúha“ oslávila svoje 35. výročie

poradna

Materská škola Žitavské nábrežie, ktorú poznáme pod názvom Dúha, usporiadala dňa 26. mája Slávnostnú akadémiu z príležitosti 35. výročia jej založenia. Dúhovo farebný program pripravený pod dohľadom učiteliek prebiehal v divadelnej sále Mestského strediska kultúry a športu. Deti ho zvládli s príjemnou hravosťou a radosťou na výbornú.

Časť úvodnej básne, určenej škole a prednesenej šikovným chlapcom, vystihla tiché prianie všetkých prítomných:

„Želáme jej triedy plné šťastných detí,

ich úsmev a radosť nech doďaleka letí.

Tridsaťpäť rokov tu už pri potôčku stojí,

nech smiechom a džavotom to v našej Dúhe

ešte ďalšie roky zvoní!“

Na slávnostné stretnutie s pestrým programom prijali pozvanie: Mgr. Milan Galaba (Okresný úrad Nitra, odbor školstva), Mgr. Danuša Hollá (Odd. odborných a metodických činností), PaedDr. Klaudia Ivanovičová (poslankyňa, programová manažérka MSKŠ) a bývalé zamestnankyne Anna Kinclová a Margita Geiszlerová.

S príjemnou hudbou, dobrou náladou a viditeľným očakávaním pekných zážitkov prítomnými rodičmi a rodinnými príslušníkmi sa za sprievodného slova Andrey Sládekovej rozprúdil program. V ňom deti predviedli svoju šikovnosť, pričom zo seba vydali to najlepšie. Na pódiu sa vystriedalo okolo 12 tanečných čísel spojených so spevom a krásnymi kostýmami. Pre vystupujúce deti bol najväčším potešením potlesk a pohľad, či hrdé mávanie rodičov z hľadiska.

Riaditeľka školy Viera Sýkorová vo svojom príhovore zaviedla prítomných do pestrofarebných dní školy dýchajúcich minulosťou, v rámci ktorých vyzdvihla dôležitú prácu pedagógov. „Práca s deťmi si vyžaduje pedagógov so schopnosťou vytvárať deťom podmienky pre zdravý, spokojný a podnetný život v predškolskom období. Materská škola Dúha, okrem odborných pedagógov, disponuje aj výbornou spoluprácou medzi učiteľmi, rodičmi a samozrejme, zriaďovateľom, ktorým je Mesto Zlaté Moravce. Na záver si dovolím zaželať Vám všetkým, aby ste mali vždy dosť síl, energie, entuziazmu a trpezlivosti pri práci s deťmi. Aby deti chodili do materskej školy s túžbou niečo sa naučiť, zažiť a aby čas strávený v materskej škole bol pevným ohnivkom reťaze, ktorá materskú školu posúva dopredu. Materskej škole Dúha želám k 35. narodeninám, nech namaľuje ešte veľa pestrofarebných dní,“ zazneli jej slová.

Milan Galaba poďakoval všetkým pani učiteľkám súčasným, ale aj tým bývalým, ktoré za 35 rokov vychovali veľké množstvo šťastných detí a do ďalšej práce im poprial veľa úspechov, radosti a spokojnosti. Zároveň v mene Okresného úradu odboru školstva odovzdal riaditeľke a všetkým učiteľom Pamätný list.

Do ďalších rokov popriala škole veľa šťastia a krásnych vystúpení aj Klaudia Ivanovičová, ktorá riaditeľke na znak vďaky odovzdala kyticu.

Výnimočné udalosti sa nezaobídu bez milých prekvapení, v tomto prípade bola prekvapením torta a potešilo aj občerstvenie, na ktorom si prítomní pochutnali vo vestibule kultúrneho strediska.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button