AktualityPrílepy

Športové popoludnie v Prílepoch – HURÁ PRÁZDNINY

poradna

Všetky školopovinné deti čakajú na deň „D“, kedy im v školách poslednýkrát zazvoní na znak ukončenia školského roka. To môže znamenať len jedno: začiatok letných prázdnin plných slnka, radosti, nových zážitkov a aj huncútstiev.

Deti v Prílepoch vítajú leto a dni voľna tradičným športovým podujatím „HURÁ PRÁZDNINY“, ktoré sa tento rok konali 1. júla v parku pri Kultúrnom dome. Pekné popoludnie pre prílepské deti pripravila a zorganizovala SSk Kolovrátok s členmi Obecného výboru. Na 4. ročníku akcie prítomných, vrátane zástupkyne primátorky Marty Balážovej, poslanca Mareka Holuba, riaditeľky materskej školy Zuzany Šalingovej, učiteľky Márie Korchaníkovej, členov súboru Kolovrátok a v neposlednom rade aj rodičov, srdečne privítala Irena Vencelová.

Marta Balážová dúfa, že takéto pekné akcie budú naďalej pokračovať a vo svojich slovách dala do popredia poďakovanie organizátorom, pričom deťom popriala, aby si prázdniny užili čo najpríjemnejšie.

Marek Holub pri zahájení hier prejavil radosť z počtu zúčastnených a zároveň vyzval deti, aby si nielen prvý deň, ale aj celé prázdniny vychutnali plnými dúškami pri plnom zdraví a zároveň tento čas využili na načerpanie nových síl do ďalšieho školského roka.

S nadšením a iskierkami v očiach sa do športových aktivít pod dozorom dospelých ako prví pustili najmenší. O prejavy radosti, džavot a smiech naozaj nebola núdza. Pri športovom zápolení starších detí sa prejavy obohatili o povzbudivé výkriky, ktoré boli podporou na ceste za víťazstvom.

Deti si mohli jednotlivé kategórie, v ktorých súťažili, vybrať podľa svojej chuti a zapísať sa na hádzanie krúžkov na terč, hádzanie loptou do veľkého vreca, skákanie vo vreci, ťahanie lanom, jazdu na bicykloch alebo hádzanie šípkami na terč.

Po týchto súťažiach sa uskutočnil očakávaný futbalový turnaj o Putovný pohár speváckej skupiny Kolovrátok. Svoje sily si zmerali Policajti s Banditmi, kde sa to po dosiahnutí remízy rozuzlilo až vďaka kopom z pokutovej značky a víťazný Putovný pohár si tento rok domov odniesli Banditi so skóre 2:0.

Počas celého popoludnia bolo postarané o pitný režim a o škvŕkajúce žalúdky, či maškrtné jazýčky. Priestorom rozvoniaval chutný guláš uvarený Jurajom Zelenkom, sladké palacinky pripravené s láskou členkami Kolovrátku a oku neunikajúca torta od Zuzany Kabátovej.

V tento deň síce padli víťazné priečky jednotlivých kategórií, ktoré boli ocenené vecnými darčekmi aj vďaka podpore primátorky Serafíny Ostrihoňovej, ale radosť, kamarátstvo, objatia, podpora, prejavy spolupatričnosti, príjemné pocity a dobrá nálada sú vždy tými najväčšími darčekmi, či už pre deti alebo dospelých. Na záver možno skonštatovať, že víťazmi boli všetci a malá pozornosť bola pripravená aj pre tých, ktorí nesúťažili, takže naprázdno neobišiel veru nik. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa na akcii akokoľvek podieľali a po dvoch mesiacoch si spolu zakričíme Dovidenia prázdniny, ale to má ešte čas.

Preto všetkým ešte raz želáme krásne leto a letné prázdniny plné tých najkrajších slnečných zážitkov.

M. Petrovičová

viac foto FACEBOOK
viac foto FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button