AktualityKultúraVideo

Lúčnica u nás

poradna

Dňa 8. júla 2015 sme boli svedkami fantastického vystúpenia folklórneho súboru Lúčnica, ktorý sa do nášho mesta vrátil po desiatich rokoch. Vďaka jeho zakladateľovi profesorovi Štefanovi Nosáľovi je vyše 68 rokov neodmysliteľnou súčasťou slovenskej a celosvetovej scény.

Umelecké teleso, ktoré vo svete volajú „Rolling Stones folklóru“, predstavilo na amfiteátri v Zlatých Moravciach to najlepšie zo svojho repertoáru. V programe, ktorý videli státisíce divákov vo viac ako 60 krajinách na 5 kontinentoch, sa predviedlo 70 tanečníkov, muzikantov, speváčok a zabezpečujúceho personálu.

www.zlatemoravce.info
www.zlatemoravce.info

Ani nepriaznivé počasie nezabránilo milovníkom slovenského folklóru vychutnať si umenie Lúčničiarov. A hoci sa vystúpenie presunulo o hodinu neskôr, mestský amfiteáter sa zaplnil 630 ľuďmi, ktorí si ho naozaj od srdca užili a svojim potleskom patrične uctili.

Úvod patril naším najmenším folkloristom zo súboru Zlatňanka a k spestreniu podujatia v duchu slovenských tradícii prispel aj Zuščáčik z Vrábeľ.

Ľ. Rosinská

lucnica


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button