AktualityŠkoly

Začal sa nový školský rok

poradna

Školský zvonec 2. septembra znovu zazvonil a v školských laviciach privítal 99 prváčikov.

Do Základnej školy na Mojmírovej ulici pribudlo 26 najmenších žiakov, do ZŠ na Pribinovej ulici 39 prvákov, v ZŠ na Robotíckej ulici 13 žiakov a ZŠ Don Bosca bude navštevovať 21 nových žiačikov.

Tým najmenším venovala svoju osobitnú pozornosť i primátorka mesta Zlaté Moravce Ing. Serafína Ostrihoňová, ktorá sa im prihovorila zvlášť a  obdarovala ich malou pozornosťou vo forme knihy, originálnej žiackej knižky a sladkej maškrty. Navštívila všetky základné školy v meste a jej prvé kroky smerovali do Základnej školy Don Bosca. „Práve v tejto škole sa cez lásku k Bohu učí láske a vernosti človeka k všetkému živému, čo nám láskavý stvoriteľ stvoril. Tu sa nezabúda na stvoriteľa tak, ako vo verejnom živote cielene,“ zaznelo v úvode jej príhovoru.

„Som šťastná, že v mene Zlatomoravčanov môžem byť školám nápomocnou. Buďte si istí, že sa v rámci možností budem snažiť vždy pomáhať. Aj v týchto ťažkých časoch majú žiaci najväčšiu záruku byť pripravení na to, aby vedomosti, ktoré na svojej škole získajú, vedeli využiť v prospech nielen seba, ale aj iných. Žiakom prajem, aby si v budúcnosti vďaka týmto vedomostiam vedeli otvoriť všetky dvere, na ktoré zaklopú. Teším sa, že cez prázdniny načerpali veľa energie a verím, že ju využijú na učenie, ktoré im poslúži k ich ľahšiemu a lepšiemu životu a prostrediu, v ktorom žijú. Prosím starších, aby boli ohľaduplní a ochraňovali najmenších, ktorí s maličkou dušičkou teraz nastúpili do školy. Buďte im staršími súrodencami a anjelmi strážnymi a medzi sebou si nikdy nerobte krivdy.

Prosím pedagógov aby boli žiakom v škole druhými rodičmi. Prosím prihliadajte na to, či je dieťa nadané na humanitné predmety, alebo na matematiku a nepokazte mu vysvedčenie zhoršenou známkou. Každé dieťa je výnimočné a talentované a každé v inom smere.

Ďakujem pani riaditeľkám a pedagogickému zboru za ich prácu a prístup. Aj pánovi dekanovi, za to, že je naozaj vynikajúcim garantom pre školu Don Bosca. Budem Vám pomáhať, pokiaľ sa mi bude dať.“ Tieto a podobné slová primátorky zneli v priebehu prvého dopoludnia začiatku školského roka na všetkých základných školách.

Žiakom, študentom a pedagógom praje redakcia Tekovských novín veľa dobrých známok, veľa spokojnosti, entuziazmu, úspechov v súťažiach  olympiádach, všetkým nadhľad, správny prístup, pochopenie a radosť z práce. Tešíme sa na Vás v novom školskom roku 2015 / 2016 pri rôznych  kultúrnych podujatiach. Tak do skorého videnia 🙂

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button