Aktuality

Potešenie v Nádeji

poradna

Mesiac október patrí predovšetkým ľuďom skôr narodeným. V tomto období sa oveľa viac, ako po iné mesiace v roku, prejavuje úcta k šedinám, ktoré sú neklamným dôkazom odžitých rôčkov, nadobudnutých skúseností, vyzretosti duše a múdrosti.

„Navštívili sme Vás preto, lebo aj Vám patrí vďaka za to, ako žijeme. Vy ste naša minulosť a my, Vaša budúcnosť. Ďakujeme, že ste,“ zaznelo 8. októbra v úvode stretnutia seniorov v ich náhradnom domove „Nádej“ a detí zo školského klubu pri Základnej škole na Pribinovej ulici. Tento klub pracuje pod vedením Mgr. Lenky Bajúzovej, ktorá prišla s nápadom, rozdať chvíľkovú radosť prostredníctvom ľudovej hudby a spevu detí pri príležitosti Mesiaca úcty k starším tým, ktorí si to najviac zaslúžia.

Toto stretnutie jej pomohla spestriť Mária Ďurčeková, jej dcéra Romanka, syn Marek a heligónkar Lukáš Kouřil, ktorí na ľudovú nôtu vystupujú pod jej vedením a s ktorými si všetci spoločne zaspievali a zatancovali.

Návšteva splnila účel nad očakávania, pretože dobrá nálada naplnila srdiečka všetkých prítomných. Spontánnosť domácich, prejavy ich potešenia a neskrývanej vďačnosti sa odzrkadlili v spokojnosti detí z hrejivého skutku, vpísaného do jabĺčok a papierových sŕdc, ktorými seniorov obdarovali. Všetkým zostali milé spomienky s prianím, do skorého videnia.

Ľubomíra Rosinská


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button