AktualityŠkoly

Rodičia oboznámení s aktivitami školy a detí

poradna

Všetci rodičia školopovinných detí s cieľom získať nové informácie nielen o svojich deťoch – školákoch, ale aj o samotnom dianí, projektoch, novinkách, plánovaní a predstavách súvisiacich s budúcnosťou školy, sa zúčastňujú rodičovských združení a plenárnych schôdzí.

Príjemné stretnutie nesúce sa v znamení družnosti sa konalo 8. októbra v ZŠ na Mojmírovej ul., kde prebehlo aj samotné zhodnotenie školského roku 2014/2015. Miesto stretnutia bolo pekne vyzdobené prácami odzrkadľujúcimi kreativitu žiakov a zachytávajúcimi aktuálne jesenné obdobie. Tekvice, premenené fantáziou na rôzne postavičky, boli výsledkom školskej aktivity Tekvičák.

Na stretnutí odznelo veľa zaujímavých správ, nesúcich v sebe úspech skupín, jednotlivých žiakov, ako aj samotnej školy. Príjemnou novinkou, kde zohráva súhlas rodiča svoju úlohu, je projekt deviatakov s názvom Knihobežník – požičaj, prečítaj a vráť. Žiaci prinesú do školy nejakú zaujímavú knižku z vlastnej, či domácej knižnice, ktorú posunú ďalej iným spolužiakom a kamarátom zo školy. Týmto spôsobom si zväčšujú svoje obzory, vzdelávajú sa a v neposlednom rade utužujú vzťahy a priateľstvá. Jednou z tém boli aj blížiace sa pilotné imatrikulácie prvákov, na ktoré sa všetci tešia. Aby rodičia získali predstavu o tom, ako sa ich deti stravujú, bola pri tejto príležitosti pripravená prezentácia s ochutnávkou výborných a aj zdravých jedál, ktoré sa v školskej jedálni pripravujú.

Zaujímavou aktivitou, do ktorej sa „Mojmírka“ zapojila z príležitosti týždňa „Hovorme o jedle“, je výtvarná súťaž „Chutné maľovanie“. Ukrýva sa za tým podpora a vzdelávanie žiakov o potravinách, správnych stravovacích návykoch ako súčasťou zdravej výživy zo strany školy. Príjemným spestrením je návšteva profesionálneho kuchára, s ktorým budú žiaci pripravovať zdravé nátierky, na ktorých si potom pochutnajú aj ostatní žiaci školy.

Je príjemné vedieť o tom, že okrem nadobúdania informácií zo základného študijného materiálu prebiehajú v zlatomoraveckých školách rôzne aktivity a projekty, ktoré spĺňajú u žiakov nielen úlohu osvety, ale vyťahujú z nich aj ich prirodzený a niekedy skrytý potenciál.

M. Petrovičová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button