AktualityŠkoly

Pasovanie prvákov na „Mojmírke“

poradna

Príde čas, keď deti dosiahnu optimálny vek spájajúci sa s opustením tried materských škôl, ktoré nahradia školské učebne základných škôl. Pre prvákov je v školách všetko nové, nadobúdajú nové poznatky, spoznávajú nových ľudí a budujú si priateľstvá.

V priateľskom, hravom, ale hlavne slávnostnom duchu, sa nieslo pasovanie 25 – tich prvákov v ZŠ na Mojmírovej ul., ktorého sa 28. októbra v upravených priestoroch telocvične zhostila riaditeľka Mgr. Viera Striešková.

Prvákov oblečených v zelených talároch prišli podporiť spolu s druhákmi aj hrdí rodičia a iní rodinní príslušníci. Cesta k aktu samotného, oficiálneho pasovania bola trochu „zarúbaná“. Pred tým, než žiakom na hlavách spočinula čiapka s ich menom a triedou, ktorú navštevujú a v rukách Uvítací list pre prváka s vždy vítanou sladkou pochúťkou, museli navštíviť štyri krajiny. Ešte pred nimi sa v Čítankove, Počtárikove, Prírodovedkove a Šikuľkove zastavil Polepetko, ktorý v nich úplne všetko poplietol. Na správnu mieru to však mali uviesť práve prváci, ktorí sa do toho pustili za spevu prítomných druhákov a povzbudzovania rodiny. V jednotlivých krajinách stretávali pre všetkých známe rozprávkové bytosti, ktoré im pri nastoľovaní poriadku s radosťou pomohli. Spoznali Fionu, Shreka, Snehulienku, pána kráľa, Červenú čiapočku a aj v dobrom konajúceho spomínaného Polepetka. Po kolektívnom zvládnutí úloh pristúpil každý prvák k pani riaditeľke, ktorá ho oficiálne prijala a zaradila do kruhu prvákov navštevujúcich Základnú školu na Mojmírovej ulici. Slzy zrkadliace sa v očiach rodičov prezradili uvedomenie si, že ich ratolosti sú intenzívnym prežitím „imatrikulácií“ zasa o kúsok bližšie k dospelosti. Po slávnostnom akte, v sprievode po celý čas prítomných pani učiteliek, odkráčali prváci do svojich tried, kde sa pohrúžili do učenia a tajov spoznávania sveta cez učebné látky jednotlivých predmetov. Všetkým dodatočne gratulujeme, želáme veľa úspechov, radosti a výborných výsledkov.

M. Petrovičová

viac foto: FACEBOOK
viac foto: FACEBOOK


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button