Aktuality

Výzva pre všetky zlatomoravecké občianske združenia! 

poradna
Výzva pre všetky zlatomoravecké občianske združenia!

Registrácia do Zoznamu prijímateľov 2% dane končí už v utorok 15.decembra 2015!
Milí priatelia, štatutárni zástupcovia občianskych združení a prijímatelia 2% na rok 2016 !

Nezabudnite, že svoje občianske združenie môžete zaregistrovať do zoznamu prijímateľov 2 % dane len do 15.decembra 2015. Registráciu vykonáva notár, musíte mu však predložiť stanovy združenia, potvrdenie o pridelení IČO, zápisnicu z Valného zhromaždenia, z ktorého vyplýva, kto je oprávnený konať v mene občianskeho združenia, potvrdenie od Sociálnej poisťovne,  zdravotnej poisťovne, potvrdenie banky o vedení účtu.

Dôležité je, aby ste občianske združenie zaregistrovali každý rok, nepostačuje, ak bolo združenie zapísané v Zozname prijímateľov v minulosti.

Úloha občianskych združení v spoločnosti je mimoriadne dôležitá, tak isto ako je dôležitý postoj širokej verejnosti k ich financovaniu. Termín 15.decemebr je posledným dňom, kedy sa môžu občianske združenia zaregistrovať do zoznamu príjemcov. Zvyčajne do 31.marca bude môcť široká pracujúca verejnosť poukázať časť svojich daní pre konkrétne združenie.

V Zlatých Moravciach bolo v roku 2015 v Zozname prijímateľov zaregistrovaných 70 občianskych združení. Nebuďme preto ľahostajní, staňme sa podporovateľom alebo dobrovoľníkom v združení, ktorého členovia vedú záujmové krúžky pre deti, organizujú kultúrne či športové podujatia alebo sa iným spôsobom podieľajú na zlepšovaní života svojej komunity.

Podrobné informácie pre prijímateľov i poskytovateľov 2% alebo 3% dane nájdete na web stránke http://rozhodni.sk/prijimatel/registracia-do-zoznamu-prijimatelov/postup-pre-obcianske-zdruzenia/
Alzbeta Esterková
poslankyňa Mestského zastupiteľstva

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button