Aktuality

Obyvatelia mestských časti Prílepy a Chyzerovce majú dôvod na radosť.

poradna

Na stredajšom zastupiteľstve poslanci odsúhlasili návrh poslanca Michala Cimmermanna z Klubu nezávislých poslancov, ktorý zabezpečí pre mestské časti Prílepy a Chyzerovce finančné prostriedky na opravy budov. Návrh prináša veľkú novinku, a to rozhodovaciu právomoc pre výbory oboch mestských častí pozostávajúce z jedného poslanca a občanov, ktoré budú rozhodovať o finančných prostriedkoch  vo výške 10 000 €.

 „Ide o to, aby sa časť z finančných prostriedkov z rozpočtu mesta viazala na mestské časti Prílepy Chyzerovce na údržbu budov. V rámci schváleného rozpočtu sú schválené finančné prostriedky aj na údržbu budov. Časť z týchto prostriedkov je viazaná v zmysle tohto na Prílepy 5 000 € a 5 000 € pre Chyzerovce na údržbu,“ povedala Iveta Szobiová, vedúca oddelenia financií a rozpočtu mesta.

Ešte pred schválením na tento návrh reagoval poslanec za Chyzerovce Jozef Paluška.  „Aj keď je to ozaj malá suma, ale je lepšia ako bola doteraz, pretože nebola žiadna. Ja to vnímam ako veľmi dobrý nápad a podporujem ho.“ 

Návrh kvitoval aj poslanec za Prílepy Marek Holub. „Máme tú istotu, že nejaké peniaze sú tam určené pre tieto mestské časti a vieme s nimi počítať a takto robiť drobné úpravy. Veľa vecí si tu vieme spraviť aj svojpomocne, len potom to stroskotá na materiály. Práve tieto peniaze by boli určené hlavne na ten materiál,“ vyjadril sa.

„Týmto návrhom chceme čiastočne zapojíme občanov do správy vecí verejných. V najbližšej dobre spolu s Klubom nezávislých poslancov predložíme ďalšie novinky, ktoré  majú  pomôcť práve v tejto oblasť,“ povedal poslanec Michal Cimmermann.


podobné články:

Schválená dotácia na zveľadenie prostredia v Chyzerovciach

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button