Aktuality

Čo je to ten #hashtag a aký je jeho význam?

poradna

Čudné značky, ktoré sa nachádzajú v statusoch, kopec modrých mriežok a hesiel, na čo je to vlastne dobré?

Hashtag je anglické slovo zložené z dvoch termínov, „hash” a „tag”, „hash” je anglické pomenovanie pre mriežku „#” a „tag” označuje klúčové slovo. Výsledok je potom veľmi jednoduchý, hashtag označuje mriežkou kľúčové slová, ktoré dávajú tematickú súvislosť, aby dávali zmysel netriedenému prúdu správ kolujúcich sociálnymi sieťami. Prvou bolo práve Twitter, ktorý začal označovať svoje príspevky mriežkou „#”, pod ktorou združovala rovnaký predmet záujmu.

Keď kliknete na takýto hashtag, zobrazí sa vám prehľad všetkých rovnako označených príspevkov, ktoré boli zverejnené rôznymi používateľmi. Takto môžete jednoducho sledovať témy, ktoré vás zaujímajú a dajú sa jednoducho triediť.

Ak chcete použiť hashtag v tweete prípadne v príspevku na Facebooku alebo na Google+, musíte si najskôr vybrať kľúčové slovo, napríklad #Zlatemoravce. Príslušná sociálna sieť takto identifikuje váš príspevok a predpokladá, že správa alebo fotografia má súvislosť práve s našim mestom. Pokiaľ sa nejaký používateľ zaujíma o naše mesto, stačí si vyhľadať tento hashtag, prípadne naň kliknúť a uvidí všetky príspevky s podobnou témou.

hashtakzm

Ako to funguje? A načo je to dobré?

Predovšetkým k vyhľadávaniu!

Je to užitočný spôsob ako si uľahčiť hľadanie čohosi konkrétneho, či podobného. Slovíčko s mriežkou zadte do “vyhľadávania”, stlačíte enter a vyhodí vám príspevky, ktoré tento výraz obsahujú.  Samozrejme len od užívateľov, ktorí vo svojom blogu takýto hashtag použili.

r.h


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button