AktualityŠkoly

Deň narcisov na ZŠ Robotnícka

poradna

Jednou z akcií, ktorú každoročne a veľmi radi robíme na našej škole, je Deň narcisov. Tento deň je jedným z tých dní, kedy si o niečo viac uvedomujeme, že medzi nami žijú ľudia s ochorením – s rakovinou.

A práve v tento deň im môžeme prejaviť solidaritu a prispieť dobrovoľnou finančnou čiastkou na ich boj s touto chorobou. Zbierku každoročne na Slovensku organizuje Liga proti rakovine a tento rok má už svoje 20. výročie. “Výnosy zo zbierky pomáhajú dlhé roky onkologicky chorým pacientom a ich rodinám,” povedala na tlačovej konferencii v Bratislave prezidentka LPR Eva Siracká.

Za predchádzajúcich 19 rokov sa takto podarilo vyzbierať vyše 10 miliónov eur. Z vyzbieraných peňazí vie liga organizovať bezplatné relaxačné týždňové pobyty pre pacientov či tábory pre onkologicky choré deti. Vďaka finančnej podpore pomáha aj rodinám s takto chorým človekom v núdzi. Z peňazí nakupuje aj zdravotné pomôcky, prístroje a robí mnohé ďalšie aktivity.

V uliciach miest a obcí sa v piatok 15. apríla objavilo množstvo dobrovoľníkov v zelených tričkách s logom Ligy proti rakovine,  so zelenými škatuľkami a žltými narcismi. Som rada, že medzi nimi sú každoročne aj naši žiaci. V piatok sme zbierku začali najskôr na škole, kde sa dobrovoľníčkami stali piatačky. Do mesta sa potom vybrali žiaci deviateho ročníka, aby vyzbierali čo najvyššiu sumu. Tento rok to bola krásna suma – 398,50 eur, ktorú sme zaslali po skončení zbierky na konto Ligy proti rakovine. Sme radi, že sme v uliciach Zlatých Moraviec stretli veľa ľudí, ktorí prispeli ľubovoľnou sumou a ktorí tak dokázali, že spolupatričnosť medzi ľuďmi stále existuje.
Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov sme všetci vyjadrili onkologickým pacientom, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu.
Ďakujeme všetkým za príspevok do zbierky.

PaedDr. Hana Verešpejová

ZŠ Robotnícka


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button