AktualityKomerčné článkyVoľby 2016

Príhovor Petra Lednára

poradna

[PR]

Milí priatelia!

Dovoľte mi, aby som sa Vám prihovoril predovšetkým, ako človek, ktorý s Vami štyri roky zdieľal Vaše radosti, starosti i problémy.

Uplynulo 5 rokov, čo som sa vďaka Vám stal primátorom mesta Zlaté Moravce. O pár dní si znovu spomedzi seba zvolíme osobnosť, ktorej najviac dôverujeme, s vierou v krajšie zajtrajšky.

Viete, keď som sa pred rokmi uchádzal o post primátora, mnohé moje predsavzatia sa pod vplyvom rôznych faktorov ukázali ako vzdušné zámky a moje sny ako naivný ružový svet. Zistil som, že veľa z mojich cieľov nejde dosiahnuť okamžite a že je potrebné zdolať neskutočne veľa prekážok, ako sú zákony, politika vládnucej strany, spolupráca s mestským zastupiteľstvom, neprajníci, ľudská závisť, nevedomosť, až po nedôveryhodnosť ľudí mimo mňa a bohužiaľ, aj okolo mňa.

Odstrániť tieto prekážky a s nimi spojené predsudky je možné iba vtedy, ak nové rozhodnutia nebudú ovplyvňované minulosťou, ktorú už nikto z nás nezmení. Je dobrá na poučenie a pokiaľ v nej príliš dlho zostaneme, stávame sa navždy jej zajatcami. Nie som dokonalý človek bez chýb. Aj ja som urobil v živote zopár prešľapov a viem, že ak dokážeme žiť pre daný okamih, s vierou v sny, priznať si vinu a hľadať riešenia v prospech širšieho spoločenstva, dokážeme urobiť svet krajším a lepším.

Som záhradkár. Celý môj život venujem matke prírode, ktorej načúvam a rozumiem. Moja duša a celá moja bytosť je spojená s prírodou do takej miery, že mojim najväčším potešením je krása prostredia, v ktorom žijem. A to som chcel dopriať Zlatým Moravciam upravené a krásne prostredie, ktoré je balzamom na dušu a dobytím energie, ktorá nás posúva vpred.

Svoj vek považujem za obrovskú devízu. Práca voleného funkcionára, zvlásť v našom meste, vyžaduje neskutočný nadhľad, trpezlivosť, všeobecnú rozhľadenosť, životné skúsenosti, skúsenosti s vedením firmy, ako aj samosprávy. Vyžaduje pevné základy v rodinnom zázemí a na pochopenie ľudí, ktorí sa živia ťažkou prácou svojich rúk aj skúsenosti s manuálnou prácou, vďaka ktorej mám svoje zdravie v dobrej kondícii.

Primátor, ktorý má byť zodpovedným zástupcom občanov všetkých vekových kategórii, musí vedieť čo je to pokora, láska v srdci, odpustenie, povznesenie sa nad problém so schopnosťou kompromisov, s pochopením starších i mladých, s prihliadnutím na ich záujmy. Vo svojom živote som toho veľa prežil. Život ma naučil vážiť si všetkých ľudí a všetko, čo mám. Veriť v to, čo chcem, vždy, za akýchkoľvek okolností. Naučil som sa, že nikdy nesmieme podľahnúť nepriaznivým okolnostiam a nedať sa nimi stiahnuť ku dnu, keď sa o to druhí pokúšajú a uveriť tomu, že sme to nezvládli. Je potrebné pozbierať všetku svoju silu, hrdo vztýčiť hlavu, usmiať sa aj na nepriateľa a ísť cestou, ktorou nás vedú naše pocity.

Kandidujem za primátora mesta Zlaté Moravce, pretože chcem pokračovať v začatej práci v spolupráci s novým vedením.

Počas štyroch rokov som bol pri Vás stále. Prežíval s Vami veľa krásnych chvíľ. Počúval, čo Vás trápi, ako žijete, tešil sa z Vašich úspechov a bol som smutný, keď ste boli sklamaní. Iba ja viem koľko je medzi Vami aktívnych a šikovných ľudí a čo potrebujete. Poznám Vás, ako nikto z kandidátov, pretože som s Vami najviac prežil.

Nikdy som nebol sám. Boli sme tím ľudí, na ktorých som do dnešných dní hrdý a ktorým budem navždy vďačný, že som ich poznal.

Verím v Boha a neverím v náhody. Pre niečo mi doprial byť primátorom a som si istý, že s jeho pomocou a Vašou podporou splním moje najväčšie životné poslanie.

Váš Peter Lednár


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button