AktualityŠkoly

Úspech študentov SOŠ obchodu a služieb v Zlatých Moravciach

poradna

 

Úspech študentov SOŠ obchodu a služieb v Zlatých Moravciach na 15. Medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem krajín V 4 v Košiciach

 

Cvičná firma simuluje činnosti oddelení v skutočnej firme a pri našej SOŠ obchodu a služieb v Zlatých Moravciach má už dlhoročnú tradíciu. V tomto školskom roku v cvičnej firme pracujú študenti III. A triedy, študijného odboru obchod a podnikanie pod vedením Ing. G. Ondrejmiškovej. Súčasťou práce je aj účasť na veľtrhoch, ktorých sa naše cvičné firmy aktívne zúčastňujú pravidelne už 18 rokov a nemohli sme tam chýbať ani tento rok.

Jeden mesiac. Presne taký čas sme mali na prípravu veľtrhu, teda – vytvorenie loga, sloganu, katalógu, propagačných materiálov, elektronickej prezentácie, či celkového stánku našej cvičnej firmy Hotel Independence.

Po náročnej príprave sme sa 18.októbra 2017 vybrali vlakom na Medzinárodný veľtrh cvičných firiem, ktorý sa tentokrát konal v Košiciach v dňoch 19. – 20. 10. 2017. Vzhľadom na vzdialenosť sme sa nemohli zúčastniť všetci, počet bol obmedzený na 5 výborných študentov.

Na veľtrhu sme si mohli vyskúšať komunikáciu a obchodovanie so zákazníkmi, či nadväzovanie spolupráce a obchodných kontaktov s inými cvičnými firmami. Získali sme nenahraditeľné skúsenosti, ktoré nám pomôžu rýchlejšie sa zorientovať v hospodárskej praxi.

Veľtrhu sa zúčastnilo 50 cvičných firiem zo SR, ČR i Poľska, takže konkurencia bola veľmi silná, ale i napriek tomu sebavedomo a s prehľadom sme získali výborné druhé miesto v kategórií „Najlepšia elektronická prezentácia“. Z dosiahnutého úspechu sa veľmi tešíme a sme radi, že sme neporušili dlhoročné úspechy cvičnej firmy našej školy.

Petra Hrúziková, Simona Nehézová,Vanessa Lacová, Viktória Solárová, Jakub Kunský
študenti III. A


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button