Aktuality

Zamestnanci zlatomoraveckej nemocnice podali pomocnú ruku ľuďom v núdzi

poradna

 

Zamestnanci Nemocnice Zlaté Moravce sa v predvianočnom období zapojili do charitatívnej akcie, ktorú organizovala NADÁCIA AGEL. Pre ľudí bez domova zozbierali viac ako 250 kilogramov s oblečenia, obuvi  a posteľnej bielizne. Vyzbierané veci si prevzali zamestnanci nitrianskeho azylového domu pre bezdomovcov, ktorí ich v chladných zimných dňoch rozdávajú ľuďom bez domova.

Oblečenie a iné potrebné veci, ktoré v uplynulých týždňoch zhromaždili zamestnanci Nemocnice Zlaté Moravce, počas tohtoročnej zimy pomôžu mnohým ľuďom bez domova v ťažkej životnej a finančnej situácii, ktorí svoje útočisko nájdu v nitrianskom azylovom dome pre bezdomovcov. 

„Do vianočného zberu šatstva, ktorú NADÁCIA AGEL každoročne usporadúva, sa zamestnanci zlatomoraveckej nemocnice zapojili po prvýkrát. Prostredníctvom tejto charitatívnej akcie spoločnými silami vyzbierali viac ako 250 kg šatstva, bielizne a obuvi pre ľudí v zlej sociálnej situácii a bez domova.“ 

Vyzbieraná charitatívna pomoc bola priamo dovezená sociálnym pracovníkom a zamestnancom azylového domu pre bezdomovcov, ktorí oblečenie a obuv v najbližších týždňoch ďalej rozdistribuujú  všetkým žiadateľom o materiálnu pomoc. Charitatívna zbierka pomôže hlavne ľuďom bez domova. Pomocnú ruku zbierka podá aj ľuďom, ktorí sa ocitli na kraji spoločnosti a nemajú dostatok finančných prostriedkov na základné životné potreby. 

„Veľmi ma teší, že aj v dnešných časoch sa vždy nájdu ľudia, ktorí chcú pomáhať a potom je o to krajšie obdarovať. Naša práca má veľký význam, pretože v regiónoch žije mnoho ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Všetky naše nadačné aktivity v spolupráci s nemocnicami budú pokračovať aj v budúcom roku, chystáme sa zaviesť aj nový projekt na podporu talentovaných detí zo sociálne znevýhodnených rodín,“ povedala správkyňa NADÁCIE AGEL Ivana Janzová.

Časom blížiacich sa Vianoc, časom obdarovať blížneho a poskytnúť pomoc slabšiemu, zamestnanci nemocnice nestratili chuť pomáhať a prispeli svojim dielom k celoslovenskému projektu. 

Mgr. Alžbeta Sivá, tlačová hovorkyňa AGEL SK a.s.

 

Sleduj náš oficiálny INFO YouTube kanál ↓↓↓


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button