AktualityPre detiŠkoly

Čaro zimy v MŠ na Kalinčiakovej ulici.

poradna

 

Zima je krásne ročné obdobie a má svoje čaro. Keď napadal sneh, deti sa s  radosťou pustili do stavania snehuliakov. Postavili si ich pri svojej triede a tým skrášlili exteriér v MŠ. Dokonca sa mohli aj posánkovať.

Deti sú stvorenia veľmi zvedavé a chceli vedieť ako sa teplo dostane do ich izbičiek. Na svoje otázky dostali odpoveď počas exkurzie v Prvej energetickej a teplárenskej spoločnosti v Zlatých Moravciach. Zistili ako a z čoho sa vyrába a privádza teplo do všetkých domácností.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”973″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Najveselším obdobím u našich škôlkarov boli dni od Troch kráľov až do Popolcovej stredy. Spievali najznámejšiu fašiangovú pieseň „Fašiangy, Turíce“, vyzdobovali si triedy a chystali masky.

Vyvrcholením času fašiangov bol KARNEVAL , ktorý začínal hneď ráno príchodom detí prezlečených do kostýmov. Celý deň hrala hudba , tancovalo sa a súťažilo. O nezabudnuteľnú zábavu sa postaral „ŠAŠO“, ktorý spolu s deťmi šantil, spieval a hral na gitare.

Spev a zábava pokračovala príchodom hudobného divadla do našej MŠ s názvom ,,PESNIČKÁL“. Rudko s Izabelou priniesli deťom pestrý výber hudobných nástrojov, učili ich nové piesne a tance. Deti pomohli víle Izabele roztočiť jej nádherné šaty a zahrali si na hudobných nástrojoch.

Každá zábava, hra či rozprávka má svoj koniec. Na ukončení fašiangového obdobia, čiže ,,Pochovávania basy“ sa podieľali svojim vystúpením a pestrým programom deti z  5.triedy v divadelnej sále  MSKŠ.

Kolektív MŠ Kalinčiakova

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”974″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Sleduj náš oficiálny INFO YouTube kanál ↓↓↓


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button