AktualityPrílepyZM blog

VITAJTE  SUSEDIA 2018

poradna

Občiansky výbor Prílepy a Spevácky súbor Kolovrátok za podpory NSK a mesta Zlaté Moravce organizovali 7. ročník FS ,, VITAJTE  SUSEDIA”

Dňa 5. augusta vystúpili v Prílepoch súbory z okolitých obcí: SS Kolovrátok, OZ Chyzerovčianka, FS Širočina FS Požitavan, FS Sľažianka a harmonikár Juraj Kunkela.

Moderátorka Daša Kunkelová  privítala vzácnych hostí, pozvané súbory a  všetkých priatelov folklóru v  Prílepskom parku, ktorý bol pekne vyzdobený, mašľami, črpákmi a výšivkami. V tieni gaštanov sa varil chutný guláš, harmonikári hrali a súbory spievali. Do skvelej atmosféry však prišiel nečakaný hosť v podobe silného vetra a hustého dažďa. Všetci účinkujúci ako aj hostia sa presunuli do kultúrneho domu. Keď búrka skončila a ukázalo sa na oblohe opäť slnko a na pódium vyšli učínkukúci v krojoch. Program pokračoval a dobrá nálada sa vrátila. Po programe nasledovalo občerstvenie, aké v Prílepoch býva dobrým zvykom. 

Koláče, pagáče, záskusky, vínko, vodička, dobrý guláš a pekná pesnička:

Vitajte susedia, že ste prišli.
dobré spevokoly sa tu zišli,
Tancujme spievajme od radosti,
keď máme tie folklorne slávnosti.

Na záver programu pani I. Vencelová  poďakovala všetkým členom súboru, ktorí podujatie pripravili. Poďakovala aj všetkým sponzorom, ktorí nás akým koľvek spôsobom podporili.

,,Dedinka Prílepy je malá, ale môjmu srdcu veľmi blízka, lebo je to kolíska môjho rodiska.
 Aj keď sa v Prílepoch skromne máme, predsa si niekedy zaspievame
A o to nám ide, tradíciu naších otcov a materí si  zachováme.                 

 

Jozef Vencel

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1003″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button