AktualityPrílepyZM blog

Relikvia blahorečeného mučeníka v Prílepoch

poradna

PRÍLEPY: Dňa 16. septembra 2018 sa v kostole, ktorý je zasvätený  k Povýšeniu Svätého Kríža, konala slávnostná hodová svätá omša.

Prílepčania dostali vzácny dar od saleziánov, RELIKVIU blahorečeného mučeníka, saleziana, kňaza Titusa Zemana. Slávnosti celebrovali: Don Jozef Luscon zo Šaštína, ktorý podrobne opísal jeho ťažký život, Don. Juraj  Malý, rodák z Prílep a správca farnosti vdp. Peter Patúc.
Obetné dary priniesli k oltáru, v krojoch  členovia súboru Kolovrátok.
Na slávnosti boli okrem domácich, aj vzácni hostia zo Zlatých Moraviec a okolitých farností. Relikvia obsahuje čiastočku kosti z mučeníka a má  čestné miesto v našom  Božom chráme. Ďakujem  Ti  Pane!
Jozef Vencel
 
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1006″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[prezentácia]” template=”/home/html/zlatemoravce.info/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button