AktualityŠkoly

Projekt ERASMUS+ “Einer für alle, alle für Einen”

poradna

V rámci programu ERASMUS+, kľúčovej aktivity KA2 školské partnerstvá, získala SOŠ polytechnická v Zlatých Moravciach GRANT na realizáciu projektu “Einer für alle, alle für Einen” – “Jeden za všetkých, všetci za jedného”. Grant v celkovej výške 197.958€ sme si rozdelili s partnermi z Rakúska, Talianska, Grécka Rumunska a Bulharska. Tento grant umožní žiakom a učiteľom školy a partnerských škôl spolupracovať oblasti  jazykov, všeobecného, ale aj odborného vzdelávania v období rokov 2018 – 2020. Počas tohto obdobia pocestuje spolu 25 študentov z SOŠ polytechnickej Zlaté Moravce na mobility na naše partnerské školy v rakúskom Tullne, sicílskej Sciacce, gréckej Larisse, rumunskej Satu-Mare a bulharskej Vratse. Mobility su plne hradené z prostriedkov Europskeho spoločenstva.

predstavenie školy a školského systému Mgr. Čižmárikovou

 

účastníci stretnutia

 

roll-up banner nášho partnera

 

V dňoch 29.9. 2018 – 6.10.2018 sa predkladatelia projektu: Mgr. Zuzana Čižmáriková – koordinátorka projektu a učiteľka nemeckého jazyka a Mgr. Dušan Turčan – učiteľ matematiky, fyziky a odborných predmetov v odboroch “Grafik digitálnych médií” a “Technické lýceum” zúčastnili v role koordinátorov celého projektu prvého pracovného stretnutia v strednej škole “Liceo Scientifico Enrico Fermi” v sicílskej Sciacce.

Sciacca sa nachádza na na západnom pobreží Sicílie.

Na úvodnom pracovnom stretnutí všetkých škôl prebehlo prvé osobné stretnutie projektových partnerov a zároveň práca a diskusia o časovom harmonograme  všetkých stretnutí počas dvojročného obdobia projektu a ich obsahovej náplni. Samozrejme okrem hlavnej programovej náplne rokovaní prebehlo viacero oficiálnych stretnutí s predstaviteľmi hostiteľskej školy, naše prijatie predstaviteľmi mesta Sciacca, partnerských inštitúcií, ale aj iných bilaterálnych  stretnutí.

stretnutie na mestskom úrade v Sciacce

Každá škola predstavila obsah a rozsah aktivít spojených s projektom. Nakoľko SOŠ polytechnická projekt koordinuje, predstavili sme všetkým zúčastneným nami navrhovaný koncept vzájomnej komunikácie, výmeny informácií prostredníctvom služieb Google a iné aspekty projektu. Zároveň sme oboznámil všetkých projektových partnerov o pripravovanom webovom  sídle projektu, názve domény a diskutovali sme aj o využití platformy Twin Space v rámci programu Etwinning. Hostiteľská škola samozrejme program doplnila aj o kultúrno-relaxačné aktivity, ako napríklad návštevu prístavu Trapani či stredovekého mesta Erice.

Erice

Úlohou a kľúčovou projektovou aktivitou našej školy bude predkladateľmi dohodnutá spolupráca s “OZ Leustach” , ktoré niekoľko rokov vykonáva aktivity v oblasti záchrany a obnovy hradu HRUŠOV. Po dohode s predstaviteľmi OZ bude našou ambíciou pomoc pri propagácii týchto aktivít hlavne v súvislosti s potenciálom dvoch nášich odborov Grafik digitálnych médií (desktop publishing, webdesign, fotografia, video) , Technické lýceum ( cudzie jayzky, webdesign). Do projektu plánujeme zapojiť aj študentov novo-pripravovaného atraktívneho a žiadaného odboru “Sieťové a informačné technológie” .

po pracovnom stretnutí sme si spoločne vychutnali obed
žiaci školy Liceo Scientifico Enrico Fermi pripravili takúto výzdobu

Veľmi nás teší, že dlhoročná tradícia medzinárodných projektov na SOŠ polytechnickej v Zlatých Moravciach sa rozrástla o daľší neobyčajný projekt a už teraz sa piati naši študenti môžu tešiť na prvú pracovnú mobilitu, ktorá sa uskutoční druhý decembrový týždeň v bulharskej Vratse.

 

článok pripravili: Mgr. Dušan Turčan a Mgr. Zuzana Čižmáriková

fotografie, kamera a strih videa: Mgr. Dušan Turčan

Tento projekt bol financovaný s podporou Európskej Komisie. Tento článok reprezentuje výlučne názor autorov a Komisia a ani národná agentúra nezodpovedajú za akékoľvek použitie informácií obsiahnutých v tomto článku.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button