AktualityŠkoly

Očarujúca zima v MŠ na Kalinčiakovej ulici

poradna

Zima je krásne ročné obdobie a  ponúka  nám  veľa možností  naplno sa venovať športom  a zimným radovánkam na snehu.

Deti si vyskúšali svoju odvahu a odhodlanie postaviť sa po prvýkrát na lyže v lyžiarskom stredisku SKI Centrum Drozdovo. Poďakovanie patrí skvelým inštruktorom Miroslave Miklovej, Zuzane Vitekovej a Matúšovi Holému za trpezlivý prístup a vynaloženú energiu, ktorú odovzdávali počas celého týždňa našim malým lyžiarom. Veľká vďaka patrí SKI SERVIS DUVI SPORT za sponzorsky zapožičanú lyžiarsku výstroj pre všetky deti. Tie prežili úžasnú atmosféru, prekonali sami seba, upevnili si zdravie otužovaním v srdci prírody a spoznali  krásu bieleho športu, akým je lyžovanie. V posledný deň lyžiarskeho výcviku každý malý športovec obdržal medailu s diplomom, ktorý im bude pripomínať lyžiarske začiatky.

[ngg src=”galleries” ids=”1019″ display=”basic_thumbnail”]Na netradičné dopoludnie, ktoré sa uskutočnilo vo februári v MŠ budú spomínať všetky deti, ktoré prišli v krásnych kostýmoch na karneval. Dobrá nálada, usmiate tváre detí a celého personálu vládli všade navôkol. Deti v nádherných maskách súťažili, tancovali, ale aj kúzlili s naozajstným kúzelníkom, ktorý sa pričinil o vytvorenie príjemnej fašiangovej zábavy. Karnevalom sme žili celý týždeň, zhotovovali rôzne škrabošky, ozdoby, súťažili. Odmenou boli postavičky z balónov, ale aj chutné pohostenie, o ktoré sa postarali mnohí rodičia. Opäť sa všetci tešíme, že sa po roku znova stretneme na spoločnom karnevale.

Do MŠ zavítalo divadielko s názvom „O drakoch a princeznách“ na motívy rozprávky Pavla Dobšinského. Bábkoherečky zahrali rozprávkový príbeh o živote dvoch sestier – princezien. Vďaka krásne zostaveným kulisám sa deti ocitli v rozprávkovej krajine. Draci, ktorí uniesli princezné, sa ich snažili  naučiť všetkému, čo princezné doposiaľ nevedeli a preto celé predstavenie bolo zaujímavé, ale aj poučné. Hudobná rozprávka bola doplnená aj autentickou hrou na gitare, súbojom detí s drakmi a hrou na rytmické nástroje. Ďakujeme za krásny zážitok a tešíme sa na ďalšie stretnutie s rozprávkami.

kolektív MŠ Kalinčiakova

[ngg src=”galleries” ids=”1020″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button