AktualityŠkoly

Kľúče od zlatého mesta

poradna

Jan Werich povedal: „Umenie je ako slnko, ktoré sa nikomu nevtiera. Keď zatiahnete záclony a zavriete okenice, tak vám slnko do bytu nesvieti, ibaže je to vaša chyba, že chcete žiť potme.“

V našej škole sa riadime týmito múdrymi slovami. Odostierame záclony a otvárame okenice nielen výtvarnému, ale aj literárnemu umeniu, pretože chceme, aby slnečné lúče prenikali hlboko… nielen za múry školy, ale aj do blízkeho či vzdialenejšieho okolia. 

Žiaci našej školy veľmi radi kreslia, maľujú, či inak výtvarne alebo literárne oživujú dianie okolo seba. Zapájajú sa do rôznych výtvarných i literárnych súťaží. A tak jedného dňa vznikla na pôde Pribinky myšlienka zorganizovať vlastnú súťaž, ktorú sme pomenovali  Kľúče od zlatého mesta.  Najskôr vznikla výtvarná a o rok neskôr literárna časť súťaže. Súťaž podporuje  Mesto Zlaté Moravce a primátor mesta PaedDr. Dušana Husár v spolupráci s MSKŠ.

S úsmevom na tvári môžeme povedať, že záujem o našu literárno-výtvarnú súťaž každým rokom stúpa. Svedčí o tom počet prác. Vo výtvarnej časti porota vyberala spomedzi 963 prác. Do literárnej časti súťaže sa zapojilo 282 žiakov so svojimi prácami. Odborná porota tak mala v oboch častiach náročnú úlohu. Zároveň sa veľmi tešíme, že na našom malom Slovensku máme toľko šikovných a talentovaných žiakov – umelcov, ktorí sa s nami  rozhodli podeliť o svoju tvorbu. 

Vo štvrtok 4. apríla 2019 sa tak na pôde Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach  konalo slávnostného vyhodnotenie 4. ročníka súťaže. Vyhodnotenia sa zúčastnili mnohí ocenení žiaci v jednotlivých kategóriách. Niektorí k nám cestovali niekoľko hodín, iní dokonca aj dva dni, čo nám urobilo veľkú radosť, pretože im nebránilo ani množstvo kilometrov, len aby si mohli prevziať svoje ceny. 

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili 4. ročníka tejto súťaže. Zároveň ďakujeme každému, kto sa akýmkoľvek spôsobom pričinil o organizáciu súťaže a jej slávnostné vyhodnotenie. Veľká vďaka patrí aj sponzorom.Tešíme sa na ďalší ročník. 

ZŠ, Pribinova 1, Zlaté Moravce

Oh no!... That's not a valid download file

fotogaleria:

[ngg src=”galleries” ids=”1030″ display=”basic_thumbnail”]

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button