AktualityŠkoly

Škola v prírode – ZŠ Robotnícka Zlaté Moravce

obed
poradna

Žiaci 1.stupňa zo ZŠ na Robotníckej ulici sa zúčastnili školy v prírode v obci Demänová, ktorá je vstupnou bránou do Demänovskej doliny – Nízkych Tatier. Cestou sme sa zastavili v skanzene Pribylina. Tam sme mali možnosť si pozrieť interiér goticko-renesančného kaštieľa z Parížoviec, interiér kostola Panny Márie z Liptovskej Mary a maloroľnícke drevené domčeky.

Ubytovaní sme boli v rodinnom penzióne Alžbeta. Izby boli útulné a komfortne zariadené. Tento penzión nás očaril a príjemne prekvapil svojou neopakovateľnou atmosférou. Žiaci si tu prišli na svoje. Mohli sa vyšantiť vo vnútornom bazéne s termálnou vodou do 31 stupňov, zahrať sa na detskom ihrisku s preliezačkami, šmykľavkami, bicyklami a inými atrakciami, ktoré nám tento penzión poskytol.

Počas pobytu sme navštívili Demänovskú jaskyňu slobody, ktorá sa nachádza v Demänovskej doline a je najkrajšou jaskyňou rozsiahlej sústavy Demänovských jaskýň na severnej strane Nízkych Tatier. Všetkých nás očarila bohatou, farebnou kvapľovou výzdobou, tajuplným podzemným tokom Demänovky i čarokrásnymi jazierkami.

Cestou domou sme sa zastavili v Banskej Bystrici, kde sme pozreli pamätník SNP, tanky a námestie SNP. Tu si žiaci kúpili suveníry pre seba a svojich najbližších. Každé dieťa si zo školy v prírode odnieslo pekný diplom, ceny a sladkosť za rôzne aktivity a činnosti, ktoré robili počas celého pobytu.

Nádherná príroda, príjemné prostredie a výhodná poloha penziónu poskytla našim žiakom krásny pobyt.

Mgr. Ľubica Hrinková


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button