Aktuality

Paľo Čepček  Terchová – klenotnica folklóru

poradna

V Slovenskom dome v Prahe bola v pondelok 14.októbra 2019  vernisáž výstavy fotografií Paľa ČEPČEKA , Terchová – klenotnica folklóru.  Zhodou okolností otvorenie tejto výstavy pripadlo ne deň 125.výročia narodenia Karola Plicku, fotografa, ktorý miloval a fotografoval slovenský folklór.

Na výstave je vystavených 54 farebných a čiernobielych fotografií, ktoré zachytávajú krásu  Terchovej a okolia, malých spevákov a hudobníkov pod vedením Miloša Bobáňa  a fotografie z autentického prostredia Terchovej. Portréty, tancujúce deti, hrajúci muzikanti, Rozsutec, zábery z vystúpení – to všetko môžu návštevníci vidieť na tejto výstave.Vernisáž v Slovenskom dome otvoril pán Vladimír Skalský – riaditeľ Slovenského domu v Prahe, ktorý prítomných hostí privítal. Výstavu otvorila svojím spevom a hudbou Jasmínka Vallová z Terchovej. Na krásu slovenského folklóru sa pripilo domácou slivovicou a potom sa už vernisáž niesla v rodinnej pohode a kamarátskych rozhovoroch s prítomnými pri dobrom vínku. Vernisáž navštívili hostia z Veľvyslanectva SR v Prahe, z Českého rozhlasu, pražský blogger Martin Fryč ( link na blog) , kamaráti  fotografi z Litoměřic, rodáci z Terchovej a Slováci žijúci v Prahe. Výstava potrvá do 14.11.2019 a je prístupná verejnosti.

 

[ngg src=”galleries” ids=”1063″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button