AktualityKultúraPrílepy

Fašiangy v Prílepoch

poradna

V sobotu 15. februára sa v prímestskej časti Prílepy, konala fašiangová slávnosť. Pozvanie prijal aj primátor mesta Dušan Husár so svojou manželkou. Na úvod sa pán primátor prihovoril, pripomenul pôst, sviatky Veľkej noci  a zaželal všetkým pekné fašiangové odpoludnie. 

Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide…..

Kolovrátok, harmonika a  deti materskej školy, touto tradičnou piesňou spoločne otvorili oslavu fašiang v Prílepoch. 

Šašo, šašo veľký šibal, všade bol a všade chýbal…

Týmito slovami sa prihovoril všetkým prítomným v sále Šašo Zušo, ktorý zaspomínal na časy minulé a dnes prišiel s deťmi MATERSKEJ ŠKOLY , pobaviť všetkých prítomných. Deti v tých najkrajších maskách predniesli svoj fašiangový program, kde zarecitovali žartovné básne, zaspievali karnevalové piesne a na záver zatancovali na pieseň ŠAŠO, kde im Šašo ukázal, ako si rozhýbu celé telo, a veru rozhýbali nielen svoje telo, ale aj ruky prítomných, ktorí tlieskali do rytmu, čo im sily stačili. 

Po úspešnom vystúpení najmladšej generácie, prišla na pódium generácia skôr narodených – spevácky súbor KOLOVRÁTOK. Členovia tejto speváckej skupiny piesňami rozozvučali sálu a prítomní si aj spoločne zaspievali. Medzi piesňami sa hovoreným slovom postupne prihovárali jednotlivé členky skupiny a  všetkých svojimi vtipmi a rôznymi príbehmi rozosmiali. 

Ako sa na fašiangy patrí, tak nielen “spev a tanec, fašiangový harmatanec“, ale aj výborné fánky, či šišky si Kolovrátok pripravil. Pohár dobrého vínka a mastný chleba s cibuľou, je už tradíciou týchto vydarených fašiangových osláv v Prílepoch.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a organizovaní fašiangov v Prílepoch.

Zuzana Šalingová

[ngg src=”galleries” ids=”1093″ display=”basic_thumbnail”]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button