AktualityKoronavírusPoslanci

Seniori dostávajú rúška, mestskí poslanci ich roznášajú po schránkach

poradna

Ochranné rúška, jeden z najviac nedostatkových tovarov týchto dní, sú už postupne roznášané po uliciach Zlatých Moraviec. Mesto ich zabezpečilo pre seniorov nad 65 rokov. Do schránok ich vkladajú mestskí poslanci.

Krízový štáb mesta Zlaté Moravce rozhodol v týchto dňoch o viacerých opatreniach, ktoré sa u nás zavádzajú, aby došlo k zníženiu rizika šírenia koronavírusu. Medzi týmito opatreniami bolo aj rozhodnutie o zakúpení a distribúcie ochranných rúšok pre seniorov nad 65 rokov.

Zakúpené boli kvalitné bavlnené rúška, ktoré na rozdiel  od tých jednorázových je možné po vypratí či ožehlení bezpečne znova použiť.

S ich postupnou distribúciou po všetkých mestských obvodoch sa začalo 25. marca 2020. Roznášajú ich samotní mestskí poslanci. Seniori ich dostávajú zadarmo do schránok, aby sa zamedzilo priamemu kontaktu s nimi, čím sa znižuje riziko prenosu vírusu.

Distribúcia aktuálne stále prebieha. Vedenie mesta preto prosí o trpezlivosť všetkých seniorov, ktorí zatiaľ svoje rúško nedostali.

Peter Klimant

 

 


Chcete vedieť o všetkom? Aktivujte si notifikácie


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button