AktualityŠkoly

Brány škôl sa v Zlatých Moravciach otvoria od 1. júna 2020

poradna

Mesto Zlaté Moravce ako zriaďovateľ materských a základných škôl oznamuje rodičom detí v materských školách a rodičom žiakov v základných školách, že na základe rozhodnutia ministra školstva SR sa zriaďovateľ materských a základných škôl v spolupráci s riaditeľmi materských a základných škôl rozhodol, že dňom 1. júna 2020 sa začína výchovno-vzdelávacia činnosť vo všetkých materských a základných školách ( 0.–5. ročník) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Zlaté Moravce .

Zriaďovateľ škôl rozhodol  o zabezpečení postupných krokov na obnovenie prevádzky materských škôl, základných škôl vrátane školského klubu detí a stravovania.  Dĺžka prevádzky v materských a základných školách  je určená v závislosti od personálnych, materiálnych a priestorových možností jednotlivých škôl s rešpektovaním počtu žiakov v skupine, ktorý je uvedený v rozhodnutí ministra, t. j. najviac 15 detí v materskej škole a najviac 20 žiakov v základnej škole v čase od 6:45 do 16:00 hod.,  maximálne 9 hodín. 

Účasť detí v materskej škole a žiakov v základnej škole je dobrovoľná.

Žiaci 6.-9. ročníka základnej školy sa budú naďalej vzdelávať dištančne, rovnako aj žiaci 1.-5. ročníka, ktorí do základnej školy nenastúpia.

Stravovanie v školských jedálňach budú môcť využívať len deti a žiaci prítomní v škole.

Žiadame rodičov, aby dodržiavali hygienicko-epidemiologické opatrenia pri príchode a odchode detí a žiakov do školy a zo školy, rovnako aj pokyny riaditeľov škôl, podmienky prevádzky a vnútorného režimu školy do konca školského roku 2019/2020, vychádzajúce z dokumentu vydaného Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, ako aj podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia detí, žiakov a pracovníkov škôl.

Bližšie informácie škola zverejní na svojom webovom sídle, resp. rodičia dostanú informácie od svojich triednych učiteľov.

https://www.minedu.sk/organizacia-a-podmienky-vychovy-a-vzdelavania-materskych-a-zakladnych-skol-do-konca-skolskeho-roka-20192020-aktualizovane-22-5-2020/

Pred nástupom do školy sú rodičia povinní vyplniť vyhlásenie (v prílohe).



 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button