Aktuality

Ďalšie úspešné darovanie krvi

poradna

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, avizovala, že potrebuje vo zvýšenej miere najvzácnejšiu tekutinu – krv. V spolupráci s Nemocnicou AGEL Komárno zorganizovala odber, ktorý sa uskutočnil dnes ráno a darcovia krvi tak pomohli doplniť zásoby krvi.

,,S účasťou dobrovoľníkov sme aj dnes spokojní, zároveň sme veľmi vďační, že si vždy počas darovania krvi nájdu obyvatelia Zlatých Moraviec a okolitých obcí čas a takýmto spôsobom nemocnici a jej pacientom pomôžu. Každý jeden darca je pre nás dôležitý, celkovo dnes darovali 4,5 litra krvi,“ hovorí MUDr. Mária Končálová, primárka oddelenia vnútorného lekárstva a vedúca lekárka hematológie. Táto nenahraditeľná tekutina sa ďalej využije pre potreby krvnej banky Nemocnice AGEL Komárno a následne pre pacientov zlatomoraveckej nemocnice a zdravotných zariadení skupiny AGEL SK.

Plán vedenia Nemocnice AGEL Komárno a vedenia Nemocnice Zlaté Moravce je usporadúvať odber krvi na pravidelnej báze, a to jedenkrát mesačne. ,,Darcovia si tak zvyknú a my veríme, že účasť bude z mesiaca na mesiac narastať,“ dodáva MUDr. Mária Končálová.

zdroj: nemocnicamoravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button